24.3.2022

Το Σωματείο μας πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπρόσωπο της εργοδοσίας, με αφορμή τις λήξεις συμβάσεων στο έργο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, στις 31/3/2022. Καμία απάντηση δεν δόθηκε για το τί θα γίνει με τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν ξέρουν» και αυτό μία βδομάδα πριν.  Ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι το έργο καθυστερεί πολύ και ότι είναι σε συνεννόηση με τις 3ες εταιρίες πως θα προχωρήσουν με τους εργαζόμενους. Μάλιστα στο αίτημα μας να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να απορροφηθούν οι συνάδελφοι σε άλλα έργα, η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο «δεν είναι ρεαλιστικό και λογικό».

Συνάδελφοι,

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά. Αποτελεί πρόκληση να ακούμε για την κερδοφορία της Vodafone, για τις επενδύσεις της, που είναι αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς αλλά εμείς να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια. Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ είναι δημόσιο έργοπου θα εξασφαλίσει εκατομμύρια για το κράτος και τη Vodafone. Όμως οι μόνοι χαμένοι των «εμβληματικών έργων», της υψηλής κερδοφορίας είναι οι εργαζόμενοι. Καμία ευθύνη δεν έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι για το αν καθυστερεί το έργο.

Άλλωστε ξέρουμε τι γίνεται μέσα στην εταιρεία. Υπάρχουν μια σειρά τμήματα που, όχι μόνο έχουν «δουλειά» αλλά η εντατικοποίηση είναι στο κόκκινο και λειτουργούν  με λίγους εργαζόμενους. Να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, βοηθούσαν σε άλλα τμήματα μέχρι και τον Νοέμβρη και ξαφνικά  «κόπηκαν», με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που έμειναν πίσω, σε αυτά τα τμήματα «να τρέχουν και να μην φτάνουν». Να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, άμεσα σε άλλα έργα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

Σε συνθήκες που η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη και εντείνεται από τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δεν θα δεχτούμε  κανένας συνάδελφος, σε κανένα έργο της εταιρείας, να μην ξέρει τι του ξημερώνει την επόμενη μέρα, να δουλεύει με 3μηνες συμβάσεις, χαμηλούς μισθούς και ανασφάλεια.  Δεν θα ανεχτούμε να βρεθεί κανένας συνάδελφος σε πιο δύσκολη κατάσταση εξ’ αιτίας των σχεδιασμών της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ. Για το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ,  δεν υπάρχει μισό άρθρο στις συμβάσεις που υπέγραψε με τις εταιρίες, που να διασφαλίζει τους εργαζόμενους.

Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται με αγώνες!

Έχουμε πείρα ξέρουμε ότι ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Ο αγώνας μας  εμπόδισε τις απολύσεις τον Νοέμβριο.  Ο κοινός μας αγώνας μαζί με όλα τα τμήματα της Vodafone μέσα από το Σωματείο μας, την στήριξη από τους εργαζόμενους του κλάδου, το  Κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια τους.

Απαιτούμε:

• Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στο έργο .  Όλες οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου-Vodafone
  • Να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε άλλα έργα της Τεχνικής Εταιρικής Υποδιεύθυνσης (TES),  μέχρι να αρχίσει το έργο.   Να πάρουν ανάσα οι συνάδελφοι μας σε αυτά τα τμήματα.
  • Όλοι μαζί να παλέψουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασία στη Vodafone με κατοχύρωση δικαιωμάτων και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας.

• Καλούμε σε κινητοποίηση ,την Τρίτη 29/3, στις 18:00 στα γραφεία τις Vodafone στο Χαλάνδρι.
  • Καλούμε εκείνη την ώρα εκπρόσωπο της εργοδοσίας, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΔΣ και των εργαζόμενων από το έργο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι