Συνάδελφοι

Μέσα σε περίπου ένα μήνα , οι εργαζόμενοι της Vodafone , έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην εργοδοσία στις προσπάθειες χτυπήματος, διασφαλίζοντας δικαιώματα και θέσεις εργασίας

  • Η απεργία στις 9 Νοέμβρη, την μεγαλύτερη των τελευταίων 10 χρόνων. Η συμμετοχή των εργαζόμενων της Vodafone, ήταν πιο μαζική από κάθε άλλη φορά. Σε μια σειρά από τμήματα (tsr, customer care, πωλήσεις,  fs, κτλ) η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δείχνοντας και έτσι την δύναμή μας. Δείξαμε πως χωρίς εμάς δεν δουλεύει τίποτα. Στην απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου μας, μαζί με το Κλαδικό Συνδικάτο , το ΣΕΤΗΠ, μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους από τον κλάδο, με χιλιάδες συναδέλφους από όλους τους κλάδους, στείλαμε μήνυμα στην  κυβέρνηση  της ΝΔ, ότι δεν προσαρμοζόμαστε στην ακρίβεια και την φτώχεια. Στείλαμε μήνυμα σε κάθε επίδοξο επόμενο κυβερνητικό διαχειριστή, πως η λύση για τα προβλήματα της ζωής μας είναι στα δικά μας χέρια, μέσα από τους αγώνες μας. Δεν τους χαρίζουμε ούτε σε αυτή, ούτε στις επόμενες αστικές κυβερνήσεις που θα βγουν να υλοποιήσουν τις  αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Η κινητοποίηση των εργαζόμενων της Soho LCM, που αντέδρασαν καθολικά στην επιβολή των απογευματινών ωραρίων. Η συλλογική δράση των συναδέλφων, η ενότητα και η αποφασιστικότητα τους ανάγκασε την εργοδοσία δύο φορές σε αναδίπλωση και τελικά ανακοινώθηκε στο Σωματείο μας μετά από παρέμβαση,  ότι δεν θα πειραχτεί το πρωινό ωράριο των συναδέλφων.
  • Η κινητοποίηση και η αλληλεγγύη των εργαζόμενων στην VBC Soho Outbound sales, που υπερασπίστηκαν το συνάδελφο τους , που πήγαν να τον απολύσουν με τη μορφή της παραίτησης. Οι δικαιολογίες της εργοδοσίας ότι επρόκειτο περί…συνωνυμίας δεν πείθουν κανέναν. Η συλλογική οργανωμένη απάντηση που έδωσαν οι συνάδελφοι από το τμήμα του, αφήνοντας το πόστο τους και βγαίνοντας στο δρόμο, δείχνει στην πράξη τι σημαίνει δεν επιτρέπουμε καμία απόλυση συναδέλφου.

Συνάδελφοι,

H αλληλεγγύη που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι είναι τεράστιο όπλο στα χέρια μας, ΄όπως αυτή που αναπτύχθηκε στην προσπάθεια έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου στου Ζωγράφου. Σωματεία και φορείς μπήκαν μπροστά και υπερασπίστηκαν το σπίτι της συνταξιούχου από τα κοράκια.

Τα παραπάνω παραδείγματα οργάνωσης και διεκδίκησης αφήνουν πλούσια πείρα για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα. Βάζουν αποφασιστικά στο επίκεντρο της πάλης μας τους μισθούς, τους όρους δουλειάς μας, τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Η οργάνωση και η διεκδίκηση μέσα από το Σωματείο μας μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Εκεί ο εργαζόμενος έχει δύναμη και ΄χώρο να εκφραστεί. Μέσα από τις συζητήσεις και τις συσκέψεις, μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τις συγκεντρώσεις και τις ενημερώσεις στα κτήρια , ερχόμαστε σε επαφή, συζητάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις. Γινόμαστε κάθε μέρα πιο δυνατοί , πιο ικανοί όλοι μας για τις διεκδικήσεις μας.

Δίνουμε τη μάχη για Ενιαία Συλλογική Σύμβαση στην Vodafone για όλους τους εργαζόμενους. Ο μισθός μας, το ωράριο εργασίας, η προϋπηρεσία μας, οι άδειες και τα επιδόματα , να μην  είναι ατομικό παζάρι ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενους, όπως συμβαίνει σήμερα   αλλά να είναι συλλογικά κατοχυρωμένα μέσα από σύμβαση για όλους.

Συνεχίζουμε από την πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από την ανάγκη για ζωή που δεν θα στενάζει με επιδόματα και voucher. Δεν δεχόμαστε , εμείς που παράγουμε τα πάντα να ξυλιάζουμε τον χειμώνα και να μετράμε τι θα πάρουμε στο σουπερ μαρκετ. Δεν δεχόμαστε η υγεία μας να γίνεται πεδίο κερδοφορίας. Δεν δεχόμαστε να ξοδεύονται δισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό για τους αιματηρούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και να μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ανταγωνισμών.

Για όλα τα παραπάνω συνεχίζουμε τον αγώνα μας, οργανωμένοι στο Σωματείο μας. Αντλούμε δύναμη από τα χαμόγελα των συναδέλφων για κάθε νίκη που κατακτούν με την πάλη τους και συνεχίζουμε.

Το Σωματείο μας το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *