Το Σωματείο Εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ, καταδικάζουμε την εργοδοσία της Vodafone για την απρόκλητη απόλυση καρκινοπαθούς εργαζομένης.

Η συνάδελφος, χρόνια εργαζόμενη στο τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών και με συγκεκριμένα καθήκοντα, ζήτησε καθ’υπόδειξην του γιατρού εργασίας εταιρείας της, να τηλε-εργαστεί δύο μέρες επιπλέον την εβδομάδα για λόγους προστασίας της υγείας της (3 τηλεργασία-2 on site προβλέπεται με βάση τον ρόλο) και η απάντηση της Vodafone ήταν επί της ουσίας, ότι απολύεται. Μάλιστα, σε παρέμβαση του Σωματείου, όταν ζητήθηκε να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα με όρους που να την διευκολύνουν, ο Υπεύθυνος Εργασιακών Θεμάτων της Vodafone, ξεδιάντροπα είπε πως πρακτικά, δεν υπάρχει κάποια θέση στην μητρική ή στις 3 θυγατρικές του Ομίλου να μεταφερθεί, άρα η κατάληξη είναι η απόλυσή της.

Η δήθεν «ευαισθησία» της Vodafone περι diversity σεβασμού και  για τις εργαζόμενες γυναίκες, ευπαθείς ομάδες κλπ,η προσπάθεια τους για την εξάλειψη των διακρίσεων, για την προστασία της οικογένειας και των θεμάτων Υγείας, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ψεύτικη.

Πίσω από τις φιέστες και τις ακριβοπληρωμένες καμπάνιες βρίσκεται η σκληρή πραγματικότητα μέσα απο αυτό ή και άλλα περιστατικά εργαζομένων που εξωθούνται στην παραίτηση, μόλις επιστρέψουν από την άδεια μητρότητας

/πατρότητας ή ασθενείας καθώς δεν προβλέπεται καμία διευκόλυνση στο ωράριο κλπ, ειδικά στα τηλεφωνικά κέντρα που υπάρχουν βάρδιες και κυλιόμενα ωράρια.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση και το σωματείο εργαζομένων της Vodafone, τα θέλω και οι επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων έρχονται σε σύγκρουση με τις δικές μας ανάγκες για προστασίας της ζωής, της Υγείας και της Ασφάλειας, της εργασίας και των όρων της. Τα θέλω και οι επιδιώξεις των εργοδοτών είναι φθηνή και ευέλικτη εργασία, 6μερά, ευέλικτα ωράρια χωρίς προγραμματισμό.

Κανένας συνάδελφος δεν είναι και δεν πρέπει να νιώθει μόνος του! Όλοι μαζί, μέσα από τα Σωματεία μας, θα παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τους όρους εργασίας μας.

Μέσα από το Σωματείο μας παλεύουμε για πραγματικές αυξήσεις και όρους δουλειάς, κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους, για ουσιαστικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας.

Το Σωματείο εργαζομένων ΝΟΚΙΑ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργαζόμενη και στηρίζουμε τον αγώνα του σωματείου εργαζομένων Vodafone για την ολόπλευρη στήριξη και απορρόφηση της συναδέλφου καθώς και τα αιτήματά σας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με συγκροτημένα δικαιώματα στην δουλειά που θα αποτελεί ένα πλέγμα προστασίας των εργαζομένων, ένας αγώνας που είναι σε εξέλιξη και στη ΝΟΚΙΑ αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να μετακινηθεί η συνάδελφος σε άλλο τμήμα με βάση το ρόλο της και με άξονα την προστασία της υγείας της!

Θα νικήσουμε γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Σωματείο Εργαζομένων ΝΟΚΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *