ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ «ΣΠΑΣΤΟ» ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
                Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Vodafone ακούσαμε δια στόματος CEO, το οικονομικό κλείσιμο της χρονιάς 2019. Με χαρά μας ανακοίνωσαν το πιάσιμο των στόχων-το οποίο είναι αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς. Προσπάθησαν να μας πείσουν για το κοινωνικό αποτύπωμα που άφησε η εταιρία κατά την πρόσφατη κρίση της πανδημίας. Ακούσαμε για τον σκληρό ανταγωνισμό στον κλάδο αλλά και την αντοχή που επιδεικνύει όλο αυτό το διάστημα. Για την προτεραιότητα στην ικανοποίηση των πελατών, για τις επενδύσεις.
Όλα αυτά καταρρέουν μπροστά στην πραγματικότητα…
                Oι εργαζόμενοι στα καταστήματα, δεν σταμάτησαν να πηγαίνουν στη δουλειά, καθ’ όλη τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Αρκετοί απ’ τους οποίους δούλευαν αρχικά με ολιγόμηνες συμβάσεις και ανησυχούσαν για το αν και πότε αυτές θα μετατραπούν σε αορίστου, έχουν να αντιμετωπίσουν την επιστροφή στην «κανονικότητα» και στο ξεχαρβαλωμένο ωράριο που περιλαμβάνει και το σπαστό.
                Και μέσα σ’ όλα αυτά, η εργοδοσία, για ακόμα μια φορά , αντιμετώπισε τις ανάγκες των εργαζόμενων σαν περιττό κόστος. Οι συνάδελφοι βίωσαν μια περίοδο άγχους και ανασφάλειας με τα μέτρα προστασίας της υγείας να παίρνονται με το σταγονόμετρο. Αρκεί το παράδειγμα της τοποθέτησης τζαμιών στα ταμεία που πραγματοποιήθηκε μετά από δύο μήνες αφότου ξέσπασε η πανδημία και μάλιστα όχι σε  όλα τα ταμεία(!) Να μας λείπουν τα χειροκροτήματα και αναγωγή τους σε «ήρωες πρώτης γραμμής». Να μας λείπει η κοροϊδία των bonusως ανταμοιβή για την προσφορά των συναδέλφων εν μέσω πανδημίας.  Προσπάθησαν να κατευνάσουν την αγανάκτηση που δημιουργούσε η επικίνδυνη καθυστέρηση μέτρων προστασίας στα καταστήματα, αφού δεν έκαναν τίποτα ώστε να περιορίσουν την κίνηση (αναστολές φραγών για όλο το διάστημα ώστε να διευκολυνθεί η λαϊκή οικογένεια ας πούμε!!!). Τώρα συνεχίζουν να εκθέτουν τους εργαζόμενους ακόμα περισσότερο στον κορονοϊό.
Η εργοδοσία φέρνει πάλι σπαστά ωράρια, ακόμα και στα καταστήματα που ήταν συνεχές. Να κάνουν 4 διαδρομές δηλαδή την ημέρα από και προς την δουλειά. Οι άσκοπες μετακινήσεις και η αποφυγή έκθεσης στον ιό εδώ πήγε περίπατο, ειδικά μάλιστα όταν η κυβέρνηση με τις ΠΝΠ, έχει λύσει τα χέρια κάθε εργοδοσίας και προβλέπει γενικευμένα την προσαρμογή του ωραρίου στα καταστήματα.
Σε αντίστοιχες ενέργειες έχει προβεί η εργοδοσία του ΟΤΕ για τους συναδέλφους μας στα καταστήματα. Όλοι οι εργοδότες στοιχισμένοι, επιδιώκουν την διατήρηση των κερδών τους, την θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς τους, χτυπώντας τα δικαιώματά μας.Επιδιώκουν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η εκδήλωση της οποίας επιταχύνθηκε από την πανδημία, να πέσουν για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζόμενων. Αυτοί, δηλαδή, που υφίστανται όλες τις αντιλαϊκές και αντεργατικές συνέπειες των μνημονίων, αφού όσα προέβλεπαν τα μνημόνια δεν καταργήθηκαν, καλούνται από κυβέρνηση και εργοδοσία να επωμιστούν ξανά τα βάρη μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Απαιτούμε να καταργηθεί ΤΩΡΑ το σπαστό ωράριο. Να μην τολμήσουν να το εφαρμόσουν
Δεν θα δεχθούμε να μπουν τα δικαιώματα μας σε μόνιμη καραντίνα. Να μην γίνει καμία απόλυση νέου συναδέλφου, λόγω λήξης σύμβασης. Απαιτούμε σταθερό ωράριο και γιατρό εργασίας σε μόνιμη βάση. Καλούμε τους συναδέλφους στα καταστήματα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην χαμηλώσουν άλλο τις απαιτήσεις και να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο Vodafone-360 Connect-Λ.Θ, με το Κλαδικό, το ΣΕΤΗΠ, γιατί μόνο έτσι δυναμώνουμε τη φωνή μας, έχουμε κατακτήσεις!
Απαιτούμε για τους συναδέλφους στα καταστήματα:
Ø  Να υπάρχει προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση για εργαζόμενους που έχουν καθημερινή επαφή με κοινό/πελάτες. Απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών (γραφεία, πληκτρολόγια, προθήκες προϊόντων, ταμειακές μηχανές).
Ø  Μάσκες, γάντια. Μέτρα για την απολύμανση των εργαλείων της δουλειάς των εργαζομένων. Να ισχύσει το μέτρο της ελάχιστης παρουσίας μέσα στα καταστήματα της εταιρείας.

Ø  Καμία σκέψη για διευρυμένο ωράριο, σπαστό και Κυριακές στα καταστήματα.