Πέρασαν 42 χρόνια από το Νοέμβρη του ‘73, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες, πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τον λαό και τη νεολαία.
Ειδικά σήμερα, που επιχειρείται στο όνομα της συγκυβέρνησης, η υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για ζωή και δουλειά χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παροχές υγείας και πρόνοιας, με μισθούς πείνας, χρειάζεται πιο μαχητικά να δοθεί ταξική απάντηση.
Ειδικά σήμερα, που ΝΑΤΟ και ΕΕ από τη μια βομβαρδίζουν λαούς & χώρες και από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες παιδιά, πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και απειθαρχίας με την ΕΕ και τις συνθήκες Σένγκεν / Δουβλίνου που όσους πρόσφυγες δεν πνίξουν στη Μεσόγειο, τους προορίζουν για τζάμπα εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους. Αυτή η πολιτική είναι που εκτρέφει τον φασισμό και τον ρατσισμό, την Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική είναι που εξέθρεψε και στήριξε την Χούντα.
Η εργατική τάξη όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων.
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος, την φοροληστεία. Να μπει μπλόκο στις απολύσεις. Να μην επιτρέψουμε την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα, ισχυρής απεργιακής απάντησης.
Δυναμώνουμε την καθημερινή μας δράση με οδηγό τους μεγάλους αγώνες του λαού μας. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζοντας τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου. Καταθέτουμε στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών τη Δευτέρα 16/11 στις 17:30. Συμμετέχουμε στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία την Τρίτη 17/11.