Ανακοινώθηκε από την εργοδοσία ο νέος τρόπος υπολογισμού των μπόνους. Πρόκειται για το καρότο στην γνωστή τακτική με το μαστίγιο και το καρότο. Εκτός λοιπόν από την απειλή της απόλυσης, από την πίεση για όλο και μεγαλύτερη παραγωγικότητα, όλο και περισσότερη δουλειά από λιγότερους εργαζόμενους, υπάρχει και αυτό το “κίνητρο” για να δουλεύουμε πιο εντατικά για να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε το χαρτζιλίκι που μας δίνουν για μισθό.
Πιο συγκεκριμένα στις πωλήσεις, που το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων είμαστε 6ωροι και 4ωροι και δεν παίρνουμε ούτε καν τα 586 μικτά, ανακάλυψαν ότι οι κάποιοι δεν είναι “έντιμοι” και για να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη δεν θα υπολογίζουν στο μπόνους που μας δίνουν τις αιτήσεις που τελικά δεν φτάνουν σε ενεργοποίηση. Ρίχνουν, λοιπόν, το φταίξιμο στις πλάτες μας για τον ανταγωνισμό με τις άλλες εταιρίες. Στα τμήματα του CCU Inbound και του Technical Support για να πάρουμε μπόνους πρέπει να δουλεύουμε σε εξαντλητικούς ρυθμούς και χωρίς να αρρωσταίνουμε αφού στη δεύτερη απουσία χάνεται το μπόνους ακόμα κι αν έχουμε πιάσει το στόχο. Και όλα αυτά λοιπόν με προϋπόθεση να πιάσουμε ένα στόχο που θα ορίζεται διαφορετικά ανά μήνα ακόμα και ανά συνάδελφο. Το μπόνους λοιπόν θα κρατάει το ρυθμό και εμείς θα είμαστε αναγκασμένοι να “χορεύουμε” για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη του κεφαλαίου.
Ακόμα και τον πιο “καλοπροαίρετο” από εμάς όμως δεν μπορούν να τον πείσουν με αυτή τη τακτική. Πρέπει να απαιτήσουμε αυτά χρήματα να γίνουν μέρος του μισθού μας και να αποσυνδεθούν από την “παραγωγικότητα” που την ορίζουν όπως θέλουν. Παλεύουμε λοιπόν για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που να εξασφαλίζει τα εξής:
·         Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
·         Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν τις 18 Δεκέμβρη
·         Αύξηση των μισθών των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μετά την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ στο επίπεδο των παλιότερων συναδέλφων.
Οργανώσου στο σωματείο  – Πάλεψε για τα δικαιώματά σου

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 ΑΠΡΙΛΗ

10.30 πμ στην Ομόνοια με το Π.Α.ΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *