7/4/2022

Για την άγρια καταστολή και τις συλλήψεις στην Θεσσαλονίκη

Το Σωματείο μας καταγγέλλει το όργιο καταστολής και τις συλλήψεις συναδέλφων μας, που διαδήλωναν εχτές, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να μη φύγει πολεμικό υλικό προς την Ανατολική Ευρώπη.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν το ίδιο το περιεχόμενο της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσής, τα συνθήματα που καταδίκαζαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ και την μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο.

Τόσο αυτή η κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, έχουν ουκ ολίγες φορές καταφύγει σε βία και καταστολή προκειμένου να δώσουν διαπιστευτήρια υποταγής στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που για το χατίρι των επιχειρηματικών ομίλων και την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, στο στόχαστρο μπαίνει ο «εχθρός» λαός, προκειμένου να χτυπήσουν τους αγώνες.

Τους το λέμε ξεκάθαρα πώς δεν θα μας κάμψουν. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι.

Η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση, έστειλε μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, της συμμετοχής της χώρας μας στους ΝΑΤΟΪκούς σχεδιασμούς. Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία. Ρίχνουμε τις δυνάμεις μας στον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να κατοχυρώνουν δικαιώματα.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Απαιτούμε:

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *