ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ VODAFONE:

7.7.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ VODAFONE

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το σωματείο μας χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην  στάση εργασίας στις 5 Ιούλη και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Vodafone στο Χαλάνδρι. Μετά από την μαζική Γενική συνέλευση του σωματείου μας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας απέναντι στην πολιτική της εργοδοσίας που έρχεται να τσακίσει τα δικαιώματα μας.

Με την στάση μας. δώσαμε μια πρώτη απάντηση στα εκβιαστικά διλλήματα που βάζει η εργοδοσία στους εργαζόμενους. Ξέρουμε πως θα χρησιμοποιήσει όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει οι αστικές κυβερνήσεις ώστε να προχωρήσει χωρίς αντίδραση τους σχεδιασμούς της. Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία δεν μπορούν να κάμψουν της αγανάκτηση μας, ούτε και να σταματήσουν την δράση μας.

Το σωματείο μας κατά την χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, ζήτησε συνάντηση με την εργοδοσία ώστε να θέσει τα παραπάνω ζητήματα καθώς και να καταθέσουμε και το σχέδιο της συλλογικής σύμβασης που ψηφίστηκε ομόφωνα στην γενική μας συνέλευση. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν να στείλουμε email με το θέμα της συνάντησης καθώς δεν θεωρεί πως έχουμε κάτι να συζητήσουμε! Δεν μας κάνει εντύπωση η στάση της απέναντι στους εργαζόμενους καθώς όλοι θυμόμαστε τι μας έχει φορτώσει κατά καιρούς στην πλάτη μας ώστε να απογειώνει την κερδοφορία της.

Οι ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις, η μονιμοποίηση της τηλεργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα, η μεταφορά εργαζόμενων από εταιρεία σε εταιρεία, είναι ένα ακόμα χτύπημα της εργοδοσίας στους όρους δουλειάς μας, που στόχο έχει την θωράκιση της απέναντι στα υπόλοιπα μονοπώλια του κλάδου, για την εξασφάλιση της κερδοφορία της.

Συνάδελφοι,

Ξέρουμε πως ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε είναι δύσκολος, η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζικό και ενιαίο αγώνα, μαζί με το σωματείο, ώστε να επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες έτσι όπως αποτυπώνονται και στο σχέδιο της σύμβασης.

Τα μηνύματα αλληλεγγύης που λάβαμε από τα σωματεία του κλάδου, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε, γιατί ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι σε αυτό τον αγώνα αλλά μαζί με άλλους χιλιάδες που αγωνιούν και οι ίδιοι για τον μέλλον τους.

Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ξέρουμε ποιος είναι αυτός που συμβάλει στα επιτεύγματα της τεχνολογίας, ποιοι κατέχουν την τεχνογνωσία που χρειάζεται σήμερα στους τομείς της πληροφορικής. Επίσης ξέρουμε ποιος καρπώνεται τα δις που μας διαφημίζουν οι εργοδότες του κλάδου από την κερδοφορίας τους και τα μερίσματα στους μετόχους όπως ανακοινώνονται κάθε χρόνο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Vodafone έρχεται να πατήσει στα δικά μας τσακισμένα δικαιώματα, στις δικές μας ανάγκες που έρχονται ξεκάθαρα σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ήρθε η ώρα με όπλο την σύμβαση που ψηφίσαμε να βγούμε μπροστά και δυναμικά. Καλούμε επίσης και όσους συναδέλφους δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα, να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, να δυναμώσουν την δύναμη τους, να μπουν στην δράση μαζί με τους υπόλοιπους!

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Το ΔΣ του σωματείου μας θα συνεδριάσει άμεσα ώστε να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα της κλιμάκωσης του αγώνα!

Διεκδικούμε:

  • Κανένας να μην υπογράψει ατομική τροποποιητική σύμβαση. Λέμε όχι στον ατομικό εκβιασμό και στα παζάρια της Vodafone.
  • Ενιαία Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone εδώ και τώρα. Κανένας εργαζόμενος στον όμιλο Vodafone να μην αμείβεται με κάτω από 980€ μεικτά.
  • Να καταργηθεί το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων και των εργολαβικών. Όλες οι συμβάσεις να γίνουν Vodafone / 360 connect, αορίστου χρόνου, με αναγνώριση προϋπηρεσίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πραγματική μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο-5μερο-35ωρο.
  • Να δοθεί άμεσα , εδώ και τώρα σε όλους τους εργαζόμενους γονείς, επίδομα φύλαξης τέκνων 260€ για κάθε παιδί κάθε μήνα.
  • Να πληρώσει το κόστος μετακίνησης η εργοδοσία , για όλους τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν δικό τους μεταφορικό μέσο για να εργαστούν Τακτικά δρομολόγια των εταιρικών πούλμαν , για όλες τις βάρδιες σε Κηφισό, Μεταμόρφωση, Φοίνικα. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στα κτήρια της εταιρείας. Μάσκες, αντισηπτικά, δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι με ευθύνη της εργοδοσίας. Ατομικές θέσεις εργασίας, διαχωριστικοί χώροι, ατομικά ακουστικά και οθόνες. Να υπάρχει γιατρός εργασίας στο χώρο σε ημερήσια βάση. Αναγνώριση και πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου με βάση την κάθε ειδικότητα.
  • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση , με βάση το επικαιροποιημένο σχέδιο που ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *