Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο!

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Vodafone και την απαράδεκτη στάση της, σήμερα μέρα απεργίας και  στις συγκοινωνίες, να μη διευκολύνει τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά.

Όχι μόνο δεν έδειξε καμία τέτοια διάθεση, αντίθετα δια στόματος του υπεύθυνου του HR για τα εργασιακά θέματα, η εταιρεία θεωρεί πως ο εργαζόμενος πρέπει ο ίδιος να βρει τρόπο να προσέλθει.

Δηλαδή να πληρώσει απ’ την τσέπη του για να πάει για δουλειά!!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσία του υπουργείου εργασίας, μας ανέφεραν ότι κανένας εργαζόμενος δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει από την τσέπη του εφόσον δεν μπορεί.

• Να μη χαθεί ούτε ένα μεροκάματο
  • Να πληρώσει η εργοδοσία το κόστος μετακίνησης.

Το σωματείο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους των πρώην ΔΕΚΟ που σήμερα απεργούν.

Το νομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την είσοδο ιδιωτών στις αστικές συγκοινωνίες, δίνει ένα επιπρόσθετο 25% του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, σαρώνοντας και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, ενώ για πρώτη φορά επιτρέπονται προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις αστικές συγκοινωνίες, με διευθυντικό δικαίωμα, μέσω συνέντευξης και περιορισμού του ΑΣΕΠ. Ταυτόχρονα, δίνεται το δικαίωμα στην πρόσληψη εργαζομένων με σύμβαση δανεισμού, μέσω δουλεμπορικών γραφείων, ενώ επιτρέπεται η μεταφορά τους μεταξύ των εταιρειών που εντάσσονται στο Υπερταμείο!

Δε θα περάσει!