ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β & ΜΑΡΝΗ 2ος ΟΡΟΦΟΣ)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλούμε να κουβεντιάσουμε σχέδιο δράσης για την διεκδίκηση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για τα ζητήματα στην δουλειά αλλά και όσους προβληματισμούς μπορεί να έχει ο καθένας/ η κάθε μία. Τα τεχνικά τμήματα ήμασταν πάντα πρωτοπόρα στις δράσεις του σωματείου με μεγάλη συμμετοχή. Κάποια πράγματα που σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα έχουν κατακτηθεί με δική μας κινητοποίηση και μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα. Συσπειρωθήκαμε στα σωματεία μας, Επιχειρησιακό και Κλαδικό ΣΕΤΗΠ υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες πανδημίας όταν οι περισσότεροι είχαν απογοητευτεί, κάνοντας ζωντανές συνελεύσεις και δράσεις ώστε να μην αφήσουμε κανένα θέμα αναπάντητο.

              Η εργοδοσία της Vodafone όλο αυτό το διάστημα κυριολεκτικά έχει ξεσαλώσει, εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς νόμους που είναι σε ισχύ για να μας επιτίθεται. Πενιχροί μισθοί, υποστελεχωμένα τμήματα με υπερωρίες, πιέσεις για καλύτερους χρόνους, επαναλαμβανόμενες παρατηρήσεις, One 2 One, απολύσεις και παραιτήσεις είναι πλέον το καθημερινό μας τοπίο.

            Δεν θα μπορούσαμε όμως να αποσυνδέσουμε αυτήν την πραγματικότητα από την γενικότερη εικόνα του κλάδου και το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό καθώς καλούμαστε για άλλη μια φορά “να πληρώσουμε το μάρμαρο”, να βάλουμε πλάτη στην οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε από την πανδημία και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενώ παράλληλα μας υπόσχονται την “Πράσινη Ανάπτυξη” που όμως καταστρέφει τον τόπο μας. Η όποια αναιμική αύξηση δόθηκε, εξανεμίστηκε πριν καν φτάσει στο πορτοφόλι μας από τον πληθωρισμό και από τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά.         

Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους

Που να κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κι όχι τις κυβερνητικές κοροϊδίες της ΝΔ και τις εξαγγελίες-ψέματα των ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ για να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. Δεν δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα! Διεκδικούμε σταθερό ωράριο εργασίας, υπεράσπιση του 8ωρου, άδειες, προστασία της μητρότητας και της πατρότητας, μέτρα για εργαζόμενους σπουδαστές και για τους πρακτικάριους. Δεν δεχόμαστε το σκλαβοπάζαρο των εργολαβικών εταιρειών.

Όλα τα παραπάνω δεν κατοχυρώνονται ατομικά, θέλει οργάνωση κι αγώνα. Αυτά που είναι τα αυτονόητα για να μπορούμε να δουλεύουμε και να ζούμε καλύτερα, είναι στο χέρι μας να τα διεκδικήσουμε και να τα επιβάλουμε όπως έκαναν οι συνάδελφοι μας σε CoscoEFood, Οικοδόμους ενώ ταυτόχρονα και σε άλλους κλάδους & επιχειρήσεις δίνουν την ίδια μάχη. Ετοιμαζόμαστε για γενική συνέλευση 22 Οκτώβρη και για δυναμική απεργία στις 9 Νοέμβρη πανελλαδικά.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *