Σάββατο 15/10, 16:30 Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48β& Μάρνη)

Διεκδικούμε υπογραφή Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης για όλους στον Όμιλο Vodafone

9 Νοέμβρη απεργούμε!

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας έχει στα χέρια του ένα μεγάλο όπλο. Το σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone, όπως ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας το καλοκαίρι.

  • Τι είναι Συλλογική Σύμβαση:

Είναι η έγγραφη συμφωνία που υπογράφει το Σωματείο με την εργοδοσία και περιλαμβάνει τα μισθολογικά κλιμάκια, το ωράριο εργασίας, τις άδειες, την προϋπηρεσία, τα επιδόματα, μέτρα προστασίας της μητρότητας και της πατρότητας.

Το Σωματείο μας, μέσα από την πρόταση του, απαιτεί κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 980€ , να αναγνωριστεί όλη η προϋπηρεσία που έχει ένας εργαζόμενος, να επανέλθουν τα επιδόματα γάμου, τέκνων, επίδομα ταμείου για όποιον δουλεύει στα ταμεία, επίδομα φύλαξης παιδιού για όλους τους εργαζόμενους γονείς που πληρώνουν αδρά απ’ την τσέπη τους τον παιδικό σταθμό. Μέσα στην σύμβαση καθορίζεται σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, 7ωρο-5μερο-35ωρο.

  • Ποιους καλύπτει:

Απαιτούμε η Συλλογική Σύμβαση να καλύπτει όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους της Vodafone, (εξαιρουμένων των διευθυντικών στελεχών). Είναι απαράδεκτοι οι διαχωρισμοί που κάνει η εργοδοσία ανάμεσα σε Vodafone-360 Connect-ενοικιαζόμενους, χρησιμοποιώντας πολλές και διαφορετικές εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις.

  • Ποια είναι η κατάσταση:

Δεν χρειάζονται περιγραφές. Χαμηλοί μισθοί, ενοικιαζόμενη εργασία, ενώ η πίεση είναι  συνεχής.

Την πολιτική της ψηφιακής εποχής -όπως την εννοούν αυτοί- την έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Καθηλωμένοι μισθοί σε ένα κλάδο που κατά τα άλλα αναπτύσσεται και την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει. Οι ψηφιακοί βοηθοί τύπου Tobi, τα virtual shops, αντί να ελαφρώνουν την δουλειά μας καταλήγουν να την εντατικοποιούν. Ο ασφυκτικός έλεγχος της αξιολόγησης εντείνει την πίεση και την ανασφάλεια για την θέση εργασίας ενώ διαμορφώνεται όπως βολεύει την εταιρία.

Το τυράκι του bonus δεν μπορεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις αυξημένες δαπάνες μιας οικογένειας ενώ δεν κατοχυρώνεται από πουθενά.

Η Vodafone με ατομικά παζάρια και εκβιασμούς μέσω συμβάσεων, όπως τις ατομικές τροποποιητικές που έφερε το καλοκαίρι, επιτίθεται συνεχώς.

ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

Απέναντι στο κάλεσμα για προσαρμογή και υποταγή στον δύσκολο χειμώνα, οι εργαζόμενοι έχουμε το Σωματείο μας, που δεν κρατά στάση αναμονής με την ελπίδα ότι κάποια λύση θα βρεθεί από κάποιον εναλλακτικό κυβερνητικό διαχειριστή.

Δεν ξεκινάμε τώρα.  Έχει προηγηθεί μεγάλη δράση του Σωματείου μας, με Γενικές Συνελεύσεις, πραγματικά ζωντανές. Συζητήσεις τμημάτων, στάσεις εργασίας, παρεμβάσεις για όλα τα ζητήματα.

Στις 8/10 , πραγματοποιήσαμε συζήτηση με τους συναδέλφους από το TSR, 2ND/ Field Service , που ήταν πραγματικά πλούσια, με ιδέες και σκέψεις για το πώς η πάλη για την Σύμβαση θα γίνει υπόθεση του καθενός. Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε.

Οργανωμένοι στο Σωματείο μας, όλοι μαζί, μπορούμε να επιβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας.

Με δυνατό Σωματείο σπάμε τον φόβο στην πράξη, είμαστε εμείς πιο δυνατοί!

Σε αυτόν τον αγώνα σε καλούμε να συμβάλλεις.

Έλα να συζητήσουμε από κοντά, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς. Να οργανώσουμε από κοινού την επιτυχία της απεργίας στις 9/11.

Όλοι στην συζήτηση των τμημάτων  Εξυπηρέτησης Πελατών, Πωλήσεων, Back Office, Collection, Vetting, Enterprise, Καταστήματα.

Σάββατο 15/10, 16:30, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *