Κάλεσμα σε συζήτηση την Τετάρτη 19/10, 18:30, με τους συναδέλφους του Digital-IT, COPS, Finance, Marketing (οι διευθύνσεις που δουλεύουν στο κτήριο του Χαλανδρίου). Ραντεβού στις 18:00 στην είσοδο του κτηρίου.

9 Νοέμβρη απεργούμε

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το Σωματείο μας παίρνει την πρωτοβουλία , να οργανώσει συζήτηση, ώστε όλα αυτά που σκεφτόμαστε καθημερινά και μας προβληματίζουν μέσα κι έξω από το χώρο δουλειάς, να γίνουν δράση και διεκδίκηση.

Το Σωματείο μας το καλοκαίρι ψήφισε στην Γενική του Συνέλευση, σχέδιο Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone και τις θυγατρικές της.

Τι είναι η Συλλογική Σύμβαση :

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι μία συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ σωματείου εργαζομένων και εργοδοσίας. Καταργεί κάθε διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο και την αντικαθιστά με καθορισμένους όρους εργασίας που καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων. Όρους που δεν περιορίζονται στο ύψος του μισθού αλλά αφορούν όλο το φάσμα των δικαιωμάτων. Την προστασία μητρότητας και πατρότητας, τις άδειες, το ωράριο εργασίας, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την προϋπηρεσία, τα επιδόματα.

Επιδιώκουμε και μέσα από την συζήτηση της Τετάρτης, το σχέδιο της σύμβασης να κουβεντιαστεί πλατιά με όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο, να γίνει υπόθεση του καθενός.

Γιατί μας αφορά:

Μας αφορά όλους γιατί είναι ο μόνος τρόπος συλλογικής κατοχύρωσης των συνθηκών εργασίας μας. Η πείρα από τις ατομικές συμβάσεις, που η Vodafone διαπραγματεύτηκε και διαπραγματεύεται με τον καθένα και την καθεμία από εμάς, δυστυχώς είναι πλούσια. Κατάργηση του 8ωρου και μετατροπή του σε 9ωρο, ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις τηλεργασίας βρίσκοντας ευκαιρία να φέρει και μια σειρά από βλαπτικούς όρους(stand by, εργονομικός σχεδιασμός και ασφάλεια να γίνεται δική μας ευθύνη, διάλειμμα εκτός εργάσιμου χρόνου) . Η Vodafone θέλει να διαπραγματεύεται, να εκβιάζει και να χτυπά κρυφά και ατομικά.

9 Νοέμβρη απεργούμε

Αυτό είναι το όπλο μας. Κάνουμε αυτό που τους πονάει. Οι απειλές της κυβέρνησης της ΝΔ, των αστικών κομμάτων για δύσκολο χειμώνα, να επιστραφούν.

Με την συμμετοχή στην απεργία, στέλνουμε μήνυμα , πως δύσκολος χειμώνας , θα είναι για τους εργοδότες και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

Δεν προσαρμοζόμαστε!

Αποφασιστικά διεκδικούμε!

Τι μας λένε στα meetings και στα διαγγέλματα.

Ακούμε βαρύγδουπες δηλώσεις για τη Vodafone του ενός δισεκατομμυρίου Ευρώ, το Skynet που εξοικονομεί μισό εκατομμύριο ευρώ λειτουργικών εξόδων ετησίως, και άλλα πολλά τα οποία στην πραγματικότητα βγάλαμε και βγάζουμε εμείς με την εργασία μας. Ταυτόχρονα έχουμε και κροκοδείλια δάκρυα από την εργοδοσία για το χαμηλό ποσοστό διατήρησης εργαζόμενων, κυρίως μηχανικών. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι κάθε συνάδελφος που παραιτείται για να εργαστεί σε άλλη εταιρεία το κάνει από ανάγκη. Το κάνει γιατί το θεωρεί μονόδρομο προκειμένου για να αυξήσει το ύψος του μισθού του, να βελτιώσει-αν μπορεί- τους όρους του. Είναι τελικά μια ατομική διέξοδος που επιλέγει ο καθένας , πατώντας πάνω σε ένα «καλό φεγγάρι» για τον κλάδο, που όμως η πείρα και από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, δείχνει πως για τον εργαζόμενο δεν είναι παρά τα καθρεφτάκια του Κολόμβου. Συνεχίζουμε να κυνηγάμε, όπου και αν είμαστε τα bonus και τους στόχους για το κάτι παραπάνω.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Σκρουτζ με τις εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας είναι τρανταχτή απόδειξη ότι το ύψος του μισθού από μόνο του δεν εξασφαλίζει τίποτα, δεν υπάρχουν εργασιακοί παράδεισοι.

Είναι εφικτό να γίνει αυτό που λέμε;

Η φύση της δουλειάς μας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως είναι εφικτό να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και με δικαιώματα. Η συμβολή της γνώσης μας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, που αυτοματοποιεί διαδικασίες και τις απλουστεύει, είναι αυτή που μπορεί να μειώσει τον εργάσιμο χρόνο και τον καθημερινό φόρτο. Όμως το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο. Γιατί η κάθε βελτίωση που επιφέρουμε δεν αξιοποιείται για το δικό μας συμφέρον αλλά για την αύξηση των κερδών της Vodafone.

Τι απαιτούμε:

Δε θα εξαρτηθούμε από την εκάστοτε «καλή θέληση» κανενός. Με βάση το σχέδιο της σύμβασης, απαιτούμε:

  • Όχι στις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις Λέμε όχι στον ατομικό εκβιασμό και στα παζάρια της Vodafone.
  • · Ενιαία Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone εδώ και τώρα. Κανένας εργαζόμενος στην Vodafone να μην αμείβεται με κάτω από 980€ μεικτά. Για τους για συναδέλφους πενταετούς φοίτησης, κατώτατος τα 1750€ . Επιδόματα γάμου, τέκνων, ξένης γλώσσας, μεταπτυχιακού, διδακτορικού
  • Αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που έχει κάποιος.
  • · Να καταργηθεί το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων και των εργολαβικών. Όλες οι συμβάσεις να γίνουν Vodafone, αορίστου χρόνου, με αναγνώριση προϋπηρεσίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πραγματική μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο-5μερο-35ωρο.
  • Κατάργηση του standby και αντικατάστασή του από βάρδιες.
  • Να δοθεί άμεσα , εδώ και τώρα σε όλους τους εργαζόμενους γονείς, επίδομα φύλαξης τέκνων 260€ για κάθε παιδί κάθε μήνα.
  • Να πληρώσει το κόστος μετακίνησης η εργοδοσία , για όλους τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν δικό τους μεταφορικό μέσο για να εργαστούν. Τακτικά δρομολόγια των εταιρικών πούλμαν , για όλες τις βάρδιες σε Κηφισό, Μεταμόρφωση, Φοίνικα. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στα κτήρια της εταιρείας. Μάσκες, αντισηπτικά, δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι με ευθύνη της εργοδοσίας. Ατομικές θέσεις εργασίας, διαχωριστικοί χώροι, ατομικά ακουστικά και οθόνες. Να υπάρχει γιατρός εργασίας στο χώρο σε ημερήσια βάση. Αναγνώριση και πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *