Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας, εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη θλίψη μας για το θάνατο τόσων ανθρώπων. 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που ψάχνει να κρυφτεί πίσω το ανθρώπινο λάθος, αφήνοντας απ’ έξω την πραγματική αιτία. Την ακόρεστη δίψα των επιχειρηματικών ομίλων για τα κέρδη.

Η πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, το κράτος που είτε έχει στην ιδιοκτησία του το δίκτυο, είτε το πουλά σε ιδιώτες, χέρι χέρι μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους, κάνουν τα πάντα για να γιγάντωσουν τα κέρδη. Όλες οι κυβερνήσεις και η τωρινή και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει φαρδιά πλατιά τήν υπογραφή τους για όλα αυτά.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, πριν από λίγο διάστημα είχαν προειδοποιήσει για τους τεράστιους κινδύνους που υπάρχουν λόγω των ελλείψεων και των ανεπαρκειών. Για τα δυστυχήματα που “έρχονται” και τα δάκρυα που θα χυθουν.

Δεν θα ανεχτούμε αυτό το έγκλημα. Δεν θα θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές στο βωμό των κερδών τους.

Απαιτούμε άμεση διερεύνηση των αιτιών. Καμία συγκάλυψη. Υπάρχει κρατική ευθύνη, η ευθύνη της εταιρείας , κυβερνητική ευθύνη που πρέπει να αποδοθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *