«Όνειρο θερινής νυκτός» ….

Κάπως έτσι είναι για πολλούς συναδέλφους μας η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών, αφού οι μισθοί, η ακρίβεια, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα καταλύματα κοστίζουν μια περιουσία. Την ώρα που όλα τα κόμματα που μας κυβέρνησαν και θα μας κυβερνήσουν στο μέλλον μας κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τον τουρισμό της χώρας μας, το 2022 βρισκόμασταν στο  top 3 των χωρών της Ε.Ε. που οι εργαζόμενοί της αδυνατούν να πάνε διακοπές για μία εβδομάδα!

Αν αναλογιστούμε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στις τσέπες μας ένα χρόνο μετά, οι διακοπές φαντάζει ακόμα περισσότερο άπιαστο όνειρο.

Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι κάνουν αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις μέσω ΔΥΠΑ αφού ένας μισθός δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες για 2 παιδιά μιας οικογένειας, χιλιάδες εργαζόμενοι κάνουν αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό όπου και πάλι θα κοπούν χιλιάδες αφού το πρόγραμμα επιδοτεί σύμφωνα με το πόσο φτωχός είσαι και πάει λέγοντας, όπως επίσης ούτε οι δήμοι μπορούν να καλύψουν θέσεις σε κατασκηνώσεις αφού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις λόγω υποχρηματοδότησης από το κράτος.

Ταυτόχρονα, δικαιολογημένα μεγαλώνει η αγανάκτηση μας –  λόγω της φοροληστείας και των συνεχών ανατιμήσεων στο ρεύμα, τα καύσιμα, και είδη βασικής κατανάλωσης, των καθηλωμένων μισθών μας – καθώς παρακολουθούμε να συνεχίζονται οι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ναυτιλιακούς και ξενοδοχειακούς ομίλους.

Στην παραπάνω κατάσταση η εργοδοσία της Vodafone για ακόμη μια χρονιά δεν έχει ανακοινώσει την λειτουργία του summer camp, όπου σταμάτησε με την έναρξη της πανδημίας. Φυσικά και δεν έχει ανακοινώσει και κανένα άλλο μέτρο στήριξης για τους εργαζόμενους στον όμιλο ή στις οικογένειες με παιδιά.

Το σωματείο μας απαιτεί και διεκδικεί Να πάψουν οι διακοπές να είναι είδος πολυτελείας για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες!

Γιατί η «ατμομηχανή της οικονομίας», ο τουρισμός είναι για τους μεγαλοξενοδόχους και όχι για το λαό. Για το λαό προβλέπουν Pass και voucher, προπληρωμένες κάρτες για μια διανυκτέρευση.

Όλα τα παραπάνω το σωματείο μας τα συζήτησε στην γενική του συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 11/5, μαζικά και συλλογικά, οι εργαζόμενοι διεκδικούν και αποφασίζουν βάσει των αιτημάτων μας και το σχέδιο συλλογικής σύμβασης που έχουμε διαμορφώσει και περιλαμβάνει τέτοιες πλευρές.

Το σωματείο μας έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την εργοδοσία για το ζήτημα της υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης, ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας καθώς επίσης θα θέσουμε το ζήτημα για το τι μέτρα θα λάβει να στηρίξει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες με παιδιά την περίοδο του καλοκαιριού.