Τώρα στο Vodafone TV :Νέο επεισόδιο στη σειρά Soho LCM and Retention

«S02E03 Η ΑΠΟΛΥΣΗ»

Πριν φτάσουμε όμως εκεί…Quick Recap

S01 SOHO LCM

E01 :Η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει αλλαγή ωραρίου στην LCM, φέροντας απογευματινό ωράριο, τροποποιώντας συμβάσεις.

E02: Οι συνάδελφοι ΝΙΚΑΝΕ… η εργοδοσία άρον άρον αναστέλλει την απογευματινή λειτουργία και αποδέχεται ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα δουλέψει απογευματινή βάρδια.

S02 Soho Retention

S02E01 Flashbacks:Το πρώτο επεισόδιο της νέας season ξεκινάει με flashbacks των πρωταγωνιστών:

Πολλές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα τους και ο αντίκτυπος που έχουν στη ζωή τους: Ενδεικτικά τα σχέδια της εργοδοσίας της Vodafone περιλαμβάνουν: αλλαγή TLs, διπλασιασμό των συναδέλφων χωρίς καν να έχει γνωρίσει ο ένας τον άλλον, πολλαπλασιασμό των έργων που δουλεύει ο καθένας (η λέξη combo δίνει και παίρνει), 1-2 ώρες σταθερής υπερωρίας για να βγαίνει η δουλειά (και να συμπληρώνεται ο μισθός καθώς τα bonus τα βλέπουν με κιάλια), εντατικοποίηση.

S02E02 TheGates

Ήταν εκείνο το meeting στις 30/05 … Το hype που έχει δημιουργηθεί μεγάλο, καθώς βδομάδες τώρα συζητιούνται οι μεγάλες θετικές αλλαγές που έρχονται από Ιούνη. Και ξαφνικά GATE 1, GATE 2… GATE 5

Η season αποκτά ενδιαφέρον καθώς ανακοινώνεται, ότι για να πιάνει πλέον κάποιος ακόμα και αυτό το μικρό bonus θα πρέπει να περνάει από μια σειρά Gates- η μια πιο απαιτητική από την άλλη- που όμως σκοπό έχουν να φέρουν τον εργαζόμενο πιο κοντά στην αιχμή της τεχνολογίας, καθώς θα πρέπει να ενσωματώσει τσιπάκι ΑΙ για να μπορεί να πιάνει τους χρόνους που απαιτούνται για τα νέα GATES και να ξεπεράσει ως ρομποτάκι τον ΤΟΒΙ. Οι νέες αλλαγές γίνονται αποδεκτές από τους εργαζόμενους με χειροκροτήματα (εεε… ΟΧΙ)

S02E03 Η απόλυση της συναδέλφου ΕΓ

1/6 19.00:(εκτός ωραρίου) χτυπάει το τηλέφωνο

– “Καλησπέρα σας από την ATLAS είμαστε, αύριο θα πρέπει στις 12.00 να είσαστε στα γραφεία μας για συνάντηση”

– “Τι ακριβώς αφορά μπορώ να γνωρίζω;”

– “Όχι δεν θα σας αναφέρουμε από το τηλέφωνο το θέμα της συνάντησης, γνωρίζουν οι προϊστάμενοι σας ότι αύριο θα λείπετε από τη δουλειά λόγω της συνάντησης”

– “Θα σας ζητήσω να στείλετε γραπτά το τι αφορά η συνάντηση, ώστε να μπορέσω να γνωρίζω το περιεχόμενο… “

– “τουτ τουτ τουτ…”

Σε επικοινωνία της ΕΓ με τους TLs του τμήματος της αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν το οτιδήποτε .

(Boring σεναριακά, χιλιοπαιγμενο το έργο αλλά…ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ)

Την επόμενη μέρα και αφού η συνάδελφος ολοκληρώνει τη βάρδια της χτυπάει και πάλι το τηλέφωνο.

-“Καλησπέρα, να σε ενημερώσουμε ότι τελειώνει η συνεργασία μας….. Τουτ τουτ τουτ…”

Μετά από 5 λεπτά χτυπάει την πόρτα και ο δικαστικός κλητήρας να επιδώσει την απόλυση.

Plot twist: η συνάδελφος δεν υπογράφει, σε επαφή με το Σωματείο είναι έτοιμη να διεκδικήσει τα δικαιώματα της, ζητώντας και την αλληλεγγύη όλων μας.

SE03….

Η επόμενη season δεν έχει γραφτεί ακόμα, γιατί θα γραφτεί από εμάς!

Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν δεχτούμε την σταθερότητα των απολύσεων, της εντατικοποίησης, των χαμηλών και καθηλωμένων μισθών.

Προτάσσουμε τον αγώνα, την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος , ο μόνος τρόπος μέσα από τον οποίο μπορούμε και να βάλουμε μπλόκο στα σχέδια της εργοδοσίας αλλά και να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης της Ε.Γ.

Δεν δεχόμαστε, ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη απόλυση.

Το σωματείο μας προχωράει σε:

• Συγκέντρωση εργαζόμενων την Τρίτη 06/06, στις 12:30 στο κτήριο του Ρέντη (κυλικείο)
  • Διαδικτυακή σύσκεψη , Τρίτη 06/06, 18:00 , με τις ομάδες της SOHO (Pt, lcm, retention) : https://meet.jit.si/somateiovodafone
  • Στάση εργασίας Τετάρτη 07/06 09:00-12:00 και συγκεντρώσεις στα κτήρια του Ρέντη, Χαλανδρίου και Πετραλώνων

Y.Γ.1 Τα Soho είναι τμήματα εταιρικών πελατών(εξυπηρέτηση, διακράτηση, πωλήσεις)

Υ.Γ.2 : Οι διάλογοι ανάμεσα στην συνάδελφο και στην Atlas δεν αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας , είναι πραγματικοί και βασίζονται σε αληθινά γεγονότα.