Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κακοκαιρία Daniel που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα μας, έκανε έκδηλη την τεράστια έλλειψη αντιπλημμυρικών μέτρων σε όλη την χώρα με αποτέλεσμα ο λαός να κινδυνεύει, να υπάρχουν καταστροφές, για ακόμα μία φορά να μετράμε νεκρούς.

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται πως σε κάθε βροχή θα πνιγόμαστε, κάθε καλοκαίρι θα καιγόμαστε και σε κάθε χιονιά θα εγκλωβιζόμαστε! Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτή την «κανονικότητα», παλεύουμε για μέτρα προστασίας! Αυτό το εχθρικό και σάπιο κράτος θεωρεί «κόστος» τα μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα, κυβέρνηση ΝΔ – δήμοι και περιφέρειες πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, κρύβοντας πως όλοι έχουν βάλει το χέρι τους για να μένει απροστάτευτος ο λαός μας. Από έργα αποχετευτικά, αρδευτικά και αντιπλημμυρικά που δεν προχώρησαν ή δεν συντηρήθηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι προβλήματα σε εργασιακούς χώρους που δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα οι εργοδότες.

Στα χθεσινά καιρικά φαινόμενα βέβαια είχαμε και προβλήματα στο κτίριο του Κηφισού, στην αίθουσα που βρίσκεται η τεχνική υποστήριξη της σταθερής, όπου έσταζε σε τρία σημεία η ψευδοροφή. Το ένα σημείο ήταν κοντά σε θέση εργασίας και έσταζε κοντά σε πρίζες ενώ αυτό που έσταζε πιο πολύ ήταν πίσω από θέση εργασίας. Όπως ήταν φυσιολογικό όσο μάζευε νερό το σημείο φούσκωνε μέχρι που αρχίσαν να τρέχουν νερά. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κάποιος συνάδελφος στο σημείο.

Το σωματείο μας άμεσα προχώρησε σε παρέμβαση για το συγκεκριμένο ζήτημα!

Να υπενθυμίσουμε ότι και στο παρελθόν έχει επαναληφθεί το σκηνικό αυτό, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει κάνει τίποτα όπως φάνηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

Γίνεται κατανοητό πως αν τα νερά μαζεύονται στις ψευδοροφές που περνάνε καλώδια με ρεύμα, σωλήνες για το σύστημα ψύξης και θέρμανσης, καθώς και όταν αυτά πέφτουν στο πάτωμα που βρίσκονται οι πρίζες για τους υπολογιστές, δημιουργούνται κίνδυνοι για τους εργαζόμενους!

Καλούμε την εργοδοσία άμεσα να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των κτιρίων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά! Δεν θα δεχθούμε να ερχόμαστε στην εργασία μας και να μην ξέρουμε αν τα κτίρια ελλοχεύουν κινδύνους διότι δεν είναι συντηρημένα και βγάζουν προβλήματα τα οποία μας βάζουν σε κίνδυνο.

Επίσης, καλούμε την εργοδοσία, επειδή πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν με τηλεργασία και βρίσκονται εκτός Αττικής, σε περίπτωση που υπήρχε αδυναμία να δουλέψουν λόγω φαινομένων, διακοπής ρεύματος κλπ να καταβληθεί κανονικά το μεροκάματο και να μην υπάρξουν φαινόμενα αυθαιρεσίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους αν αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσουν με το σωματείο μας!

Απαιτούμε να γίνουν άμεσα εργασίες προκειμένου να μην επαναληφθούν στο συγκεκριμένο κτίριο διαρροές από το ταβάνι καθώς και ότι άλλο χρειάζεται προκειμένου να μας εξασφαλίζει η εταιρεία τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής κ ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *