Μας συγκλονίζει και μας γεμίζει οργή η δολοφονία της 28χρονης γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων τη στιγμή που είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς και τους οικείους της.

Μας γεμίζει οργή η εγκληματική αδιαφορία κράτους και κυβέρνησης που οδήγησε στο θάνατο τη νέα γυναίκα που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον κακοποιητή της στο αστυνομικό τμήμα και βρέθηκε  δολοφονημένη έξω από αυτό. Αντί να βρει τη βοήθεια και την προστασία που όφειλαν να δώσουν τα αρμόδια όργανα, εγκαταλείφθηκε μόνη να ψάχνει για το “100” και την “Άμεση Δράση”, μέχρι που τη βρήκε ο δολοφόνος της, ένα μόλις μέτρο από το αστυνομικό φυλάκιο.

Με το πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ο γολγοθάς που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στη προσπάθεια της να ξεφύγει από κακοποιητική σχέση. Επιβεβαιώνεται πως οι ζωές μας για το κράτος αποτελούν κόστος και η ευθύνη για αυτές μετακυλίονται σε ατομικό επίπεδο. Ο κρατικός μηχανισμός είναι επιλεκτικά ανύπαρκτος σε ό,τι αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής ενώ την ίδια ώρα βάλλει με όλες τις δυνάμεις του, ποινικά  και κατασταλτικά απέναντι σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, όποιον σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί λαϊκά δικαιώματα.

Aντι η κυβέρνηση και το κράτος να πάρουν τα ουσιαστικά και αναγκαία μέτρα της προστασίας των γυναικών διαφημίζουν μέτρα, όπως το panic button, μαζί με την εργοδοσία της Vodafone που είναι ανεπαρκή αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες ακόμα και με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Αλήθεια, πώς διαμορφώνονται οι συνθήκες για μία κακοποιημένη γυναίκα σήμερα να σπάσει το φόβο και να βρει διέξοδο όταν κυριαρχεί η εργασιακή ανασφάλεια και πολλές φορές εξαρτάται οικονομικά από τον θύτη;

Πώς θα κάνει την έξοδο όταν καθίσταται αδύνατο να καταγγελθεί ο θύτης; Όταν το θύμα συναντά απέναντι ένα σωρό χρονοβόρων και πολυδάπανων διαδικασιών; Όταν το κράτος που θα έπρεπε να διασφαλίζει δομές φιλοξενίας, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για θύματα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης με επαρκές προσωπικό, δεν το κάνει αλλά στέκεται και απέναντί του; Όταν υπάρχουν κενά κ υποστελεχωμένες ιατροδικαστικές υπηρεσίες και εισαγγελίες που ασχολούνται με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας; Είναι ενδεικτικό ότι μόλις το 13% των δήμων έχουν συμβουλευτικά κέντρα, ενώ ελάχιστοι είναι οι ξενώνες φιλοξενίας.

Δεν ανεχόμαστε πια αυτήν τη βαρβαρότητα

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία  του δολοφόνου. Μέσα από το σωματείο μας, τους συλλόγους γυναικών διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Κοινωνική Προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού
  • Ενίσχυση των δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας
  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες

Δυναμώνουμε τη συλλογική δράση ενάντια στην πολύμορφη βία

Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση ενάντια στην πολύμορφη βία και το σύστημα που γεννά κάθε είδους σήψη και ό,τι την συντηρεί. Το σωματείο είναι εδώ. Στήριγμα για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο. Μέσα από τη συλλογική οργάνωση και τον αγώνα των εργαζόμενων υψώνουμε «ασπίδα προστασίας» για να μπορεί κάθε παιδί, κάθε γυναίκα, να ζει μια ζωή αξιοπρεπή, απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία εκμετάλλευση και καταπίεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *