Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας που εργάζονται, κατοικούν στη βορειοανατολική Αττική που επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες, στο λαό της περιοχής που δοκιμάζεται ξανά ερχόμενος αντιμέτωπος όχι με «τις ακραίες καιρικές συνθήκες» ή με το ..«φαινόμενο των κηλιδώσεων», αλλά με τις συνέπειες της εγκληματικής κυβερνητικής που εξαπλώνεται και στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας. Κι αυτό γιατί η προστασία του λαού δεν αποτελεί προτεραιότητα, αποδεικνύοντας την επιλεκτική ανικανότητα αλλά και εχθρικότητα του αστικού κράτους και όσων το υπηρετούν.
Να ενημερώσουμε πως το Σωματείο μας τη Δευτέρα πραγματοποίησε παρέμβαση στους εκπροσώπους της διοίκησης, προκειμένου:
-Να ελεγχθούν τα κτίρια, φίλτρα, εξαερισμός κλπ.
-Να μην βγουν εξωτερικά συνεργεία
-Να παρθούν μέτρα για τους εργαζόμενους που χρειάστηκε να εκκενώσουν
Και αργότερα μέσα στην ημέρα που η φωτιά είχε φτάσει στο Χαλάνδρι ώστε να δοθεί κάποια οδηγία για την εκκένωση του κτιρίου στο Χαλάνδρι, καθώς είχε επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα.
Η Vodafone μας ενημέρωσε πως τα κτίρια ελέγχονταν και κατά τη διάρκεια της ημέρας, πως στο πεδίο δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες.
Όσον αφορά βέβαια στα μέτρα για τους πληγέντες και την εκκένωση του κτιρίου το ζήτημα το άφησε ατομικά στον κάθε εργαζόμενο: να επικοινωνήσει με τον manager του αν έχει κάποιο θέμα, εάν χρειάζεται αρωγή και στην δεύτερη περίπτωση πως αν θελήσει μπορεί να φύγει από το κτίριο, γι’ αυτό και δεν έκρινε αναγκαίο να δοθεί κεντρική οδηγία.
Συνάδελφοι,
Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η διεκδίκηση και η οργανωμένη δράση για να ενισχυθεί ό σχεδιασμός και η πρόληψη σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το αστικό κράτος, την κυβερνητική πολιτική που υπολογίζουν και δρουν με άλλα κριτήρια, που εξυπηρετούν τυφλά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Να συνεχίσουμε με τον μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο, που αναδείχθηκε και μέσα στις ίδιες τις φλόγες με την αυταπάρνηση κατοίκων και εθελοντών στο πλάι των πυροσβεστών για να σωθούν οι ζωές και τα σπίτια του λαού,
Ο δρόμος της οργάνωσης και της αλληλεγγύης.
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Βορειοανατολικής Αττικής.
Η συλλογή γίνεται στα γραφεία του ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής στο Λαύριο, 09:00-14:00
Συλλογή ειδών γίνονται και στην Αθήνα στο «Από Κοινού Θέατρο» που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σωματείων της Αν. Αττικής. Τα είδη θα μεταφερθούν στο ΕΚ Λαυρίου και η συλλογή ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη 14 έως το Σάββατο 17 Αυγούστου και τις ώρες 7 μ.μ. – 9 μ.μ., στο Από Κοινού Θέατρο, Ευπατριδών 4, Αθήνα (Γκάζι).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *