Το Σωματείο μας συμμετέχει στην σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη, μετά από ανοιχτή συνεδριάση του ΔΣ με τις Σωματειακές Επιτροπές σε Χαλάνδρι και Ρέντη. Ενώνουμε τη φωνή μας με δεκάδες Συνδικάτα της Αττικής για την οργάνωση του αγώνα και των διεδκικήσεών μας το επόμενο διάστημα.

Δεν χωράει καμία αναμονή. Οι εξάγγελίες της κυβέρνησης στην ΔΕΘ ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρες. Ο «μποναμάς» περιέχει ζεστά κέρδη και παροχές για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα για τους εργαζόμενους. Την ώρα που η ακρίβεια θερίζει και τσακίζει το εισόδημά μας, την ώρα που τα παιδία μας στοιβάζονται σε 25αρια και 30αρια τμήματα, η κυβέρνηση της ΝΔ καμάρώνει για τους στόχους της ανάπτυξης και η «συμπολιτευόμενη» αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τσακόνωνται για το ποιός μπορεί καλύτερα να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των ομίλων.

Δεν θα συνηθίσουμε αυτήν την βαρβαρότητα

Δεν θα συνηθίσουμε να είμαστε έκθετοι σε φωτίες, πλυμμήρες και χιονιάδες, λόγω των συνεχών περικοπών στα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ΝΑΤΟ-ΕΕ για το ματοκύλισμα των λαών.

Τα μνημόνια διαρκείας που αποφασίστηκαν στην ΕΕ από τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της και φόρτωσαν στον ελληνικό λαό, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, φέρνει νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους(13ωρη-6μερη εργασία, πλειστηριαμοί της πρώτης κατοικίας, διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι μερικά από τα προαπαιτούμενα για να πέσουν τα λεφτά. Στην Vodafone το ξέρουμε καλά καθώς η φαγωμάρα και η αντιπαράθεση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο μας για τα ποσοστά απορρόφησης, όλο και θεριέυει.Η εργοδοσία μας καλεί να χειροκροτήσουμε και να ιυοθετήσουμε τις στοχεύσεις της. Να δεχτούμε δηλαδή οι μισθοί μας να είναι καθηλωμένοι, να παζαρεύουμε ατομικά τους όρους δουλειάς μας που όλο και χειροτερεύουν, να εστερνιστούμε πως είναι λογικό να χάνουμε εμείς για να κερδίζει η Vodafone και όλοι οι εργοδότες.

Οργανώνουμε την απάντησή μας!

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος μας δείχνουν τον δρόμο.Από την ηρωική στάση των μεταλλεργατών στη ΛΑΡΚΟ και τον νικηφόρο αγώνα των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, στα δεκάδες εργοστάσια, που με την μαζικότητα και την συμμετοχή των εργατών υπογράφτηκαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, όπως στους οικοδόμους, στα εργοτάξια του Μετρό, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σε εργοστάσια του Θριάσιου Πεδίου. Στον κλάδο μας, ο αγώνας των εργαζόμενων στην Teleperformlance και στην Webhelp, η ίδρυση Σωματείων εκεί, η καθημερινή πάλη των συναδέλφων στην Skroutz, την ΝΟΚΙΑ, την Intrasoft μέσα από τα Σωματεία τους,μετρά αποτελέσματα. Στην Vodafone μέσα από τις διεκδικήσεις μας πιέσαμε την εργοδοσία στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας να προβεί σε ενέργειες και συνεχίζουμε. Διεκδικούμε Συλλογική Σύμαβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και αυτή η συζήτηση φουντώνει σε κάθε τμήμα μέρα με τη μέρα.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *