ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ(Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 2ος)

Προετοιμάζουμε την απεργία στις 20 Νοέμβρη

Ψηφίζουμε για την συμμετοχή  του Σωματείου μας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συνάδελφοι,

Στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου, θα συναντηθούμε, θα συζητήσουμε, θα ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς για το πώς θα φουντώσει η διεκδίκηση και ο αγώνας μας για όλα όσα έχουμε ανάγκη.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Μείωση του χρόνου που δουλέυουμε-7ωρο-5μερο-35ωρο με το διάλειμμα μέσα στον εργάσιμο χρόνο.
  • Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας-αναγνώριση και πρόληψη με ευθύνη του εργοδότη από επαγγελματικές ασθένειες (μυοσκελετικά-ψυχοκοινωνικά).
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους στην Vodafone και τις Θυγατρικές της.

Τα παραπάνω είναι οι όροι δουλειάς που διεκδικούμε και μπορούμε να έχουμε και μέσα στην Vodafone ή όπου αλλού και αν πάμε.

Ας αναρωτηθούμε το εξής:

  • Πόσο ρεαλιστικό είναι σήμερα ένας εργαζόμενος να δαπανά τα 2/3 του μισθού του για να πληρώνει μόνο τα πάγια έξοδα (ενοίκιο ή δάνειο, λογαριασμούς, σούπερ μάρκετ);
  • Γιατί εμείς δουλεύουμε παραπάνω και πιο εντατικά, ενώ ξέρουμε πως η δουλειά μας μπορεί να συμβάλλει στην μείωση του εργάσιμου χρόνου;
  • Πώς να δεχτούμε η υγεία μας και η ασφάλειά μας να αντιμετωπίζεται σαν κόστος από τους εργοδότες και  κυβερνήσεις;

Την στιγμή που η Vodafone διαφημίζει διαρκώς τις επενδύσεις και τα κέρδη της-κέρδη βγαλμένα από την δική μας δουλειά – εμείς μετά βίας την βγάζουμε. Μας λένε συνέχεια «δεν το κάνεις για την Vodafone, βοήθα την ομάδα και το τμήμα» λες και ο συνάδελφος είναι που μας εκμεταλλεύεται για να βγάζει εκατομμύρια. Δεν δεχόμαστε να καθόμαστε στο τέλος της βάρδιας και να κλείνουμε εκκρεμότητες-εκτός εργάσιμου χρόνου και απλήρωτοι– για να βγει η δουλειά.

Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες. Όλες οι κυβερνήσεις καθώς διαδέχεται η μία την άλλη, νομοθετούν και αποφασίζουν για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο ανταγωνισμός τους είναι που χειροτερεύει τη ζωή μας μέρα με την μέρα. Και όταν αυτός ο ανταγωνισμός για το ποιος θα κερδίσει παραπάνω οξύνεται, τότε εκφράζεται και με πολεμικές συγκρούσεις.

Είναι λογικό όλοι μας να αγανακτούμε και να ανησυχούμε για την εμπλοκή της χώρας μας στην απίστευτη σφαγή του Παλαιστίνιου λαού από το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ, τις πολεμικές συγκρούσεις την Μέση Ανατολή, την Ρωσία, την Ουκρανία, με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η συμμετοχή της χώρας μας  με αποστολές έξω από τα σύνορα, όχι μόνο γεννάει κινδύνους, αλλά κοστίζει καθημερινά. Μόνο η αποστολή της φρεγάτας έχει κόστος 500 χιλιάδες ευρώ κάθε μέρα, την ίδια ώρα  που η κυβέρνηση μας λέει πως δεν υπάρχουν λεφτά για νοσοκομεία και γιατρούς.

Βάζουμε τέρμα σε όλα αυτά!

Δεν θα υιοθετήσουμε το κριτήριο των εργοδοτών πώς θα γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικοί. Το κριτήριο το δικό μας είναι πώς θέλουμε να ζούμε και να δουλεύουμε και εμείς οι ίδιοι ξέρουμε πολύ καλά πως αυτή η δυνατότητα υπάρχει.

Συλλογικά και οργανωμένα μέσα από το Σωματείο, μπορούμε να αναγκάσουμε την εργοδοσία της Vodafone να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση των όρων δουλειάς μας.

Έχουμε συζητήσει πολλές φορές μέσα κι έξω από τη δουλειά για το πως μπορούν να γίνουν όλα τα παραπάνω. Γνωρίζουμε καλά ότι όσες φορές κερδίσαμε και πετύχαμε το οτιδήποτε, ήταν οι φορές εκείνες που είμασταν αποφασισμένοι με το Σωματείο μπροστά και  διεκδικήσαμε. Είναι πολύ χαρακτηριστικό και πρόσφατο το παράδειγμα της πίεσης που ασκήσαμε στην εργοδοσία της Vodafone και το πετύχαμε, να μην δουλεύουμε σε ακατάλληλες θέσεις εργασίας, να υπάρχει σε κάθε κτήριο νοσηλευτικό προσωπικό.

Θέλει αγώνα, συζήτηση, δράση και πρωτοβουλίες, ακριβώς γιατί τίποτα δεν χαρίζεται, ούτε και παραχωρείται. Μόνο η δική μας αποφασιστικότητα μπορεί να τους αναγκάσει.

Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από τους αγώνες που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα σε μια σειρά χώρους δουλειάς (κατασκευές, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, τουρισμός, διανομείς, ναυτεργάτες) που με απεργίες απαιτούν και διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα.

Στην Γενική Συνέλευση αποφασίζουμε την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 20 Νοέμβρη και την εγγραφή του Σωματείου μας, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων,την μεγαλύτερη Ομοσπονδία στον Ιδιωτικό Τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *