Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,
 
Μόλις χθες ανακοινώθηκε στους συνάδελφους στο τηλεφωνικό κέντρο του Φαλήρου και συγκεκριμένα στο TSR,ότι θα πρέπει τα ακουστικά που τους έχουν δοθεί και χρησιμοποιούν ήδη καθημερινά εδώ και 3-4 χρόνια,να τα επιστρέψουν αφήνωντας τα στην θέση εργασίας τους ώστε να γίνουν πλέον κοινόχρηστα και θα φοράμε πλέον όποιο έχουν αφήσει οι προηγούμενοι κάθε φορά που θα ερχόμαστε για δουλειά !!! Στην αυθόρμητη άμεση άρνηση του καθενός για λόγους υγιεινής, η τραγική απάντηση ήταν ότι η εταιρεία δεν έχει budget για το υλικό αυτό παρότι γνωρίζουμε καλά όλοι πόσα εκατομμύρια κέρδη βγάζει. Με διάφορες δικαιολογίες όσα απέσπασαν ήδη τα έχουν δέσει με tyreup στα place. Μαθαίνουμε πλέον κι από άλλα τμήματα στον Κηφισό ότι προσπαθούν να το καθιερώσουν για τους νεοφερμένους, όπου μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να βάζουν σε ένα κουτί παλιά, σπασμένα ή σε οποιαδήποτε κατάσταση ακουστικά και εκείνοι να είναι αναγκασμένοι να παίρνουν τυχαία κάποιο από εκεί μέσα αγνοώντας τους κίνδυνους μετάδοσης κάποιας τυχόν ίωσης.
 
Σε μια περίοδο μετάβασης από χειμώνα σε άνοιξη όπου η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, με δεδομένο ότι συνυπάρχουμε εκατοντάδες άτομα στους ίδιους χώρους-συνθήκη κατάλληλη για την εμφάνιση του συνδρόμου “άρρωστου κτιρίου”. Μάλιστα είχαμε πρόσφατα το πολύ σοβαρό κρούσμα στην Εξυπηρέτηση πελατών προσβλήθηκαν από ψώρα που πιθανότατα προκλήθηκε από τα υφάσματα στις καρέκλες του τμήματος. Αλλά για τους εαυτούς τους παίρνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις προληπτικά (όπως μας ενημέρωσε ο CEO δεν θα συμμετέχει στο MobileWorldCongress λόγω φόβου πανδημίας του κορονοϊού και αυτό διότι υποτίθεται βάζει σαν προτεραιότητα την υγεία των υπαλλήλων). Στην πραγματικότητα για μας τους εργαζόμενους σχεδιάζουν και υγειονομικό Μεσαίωνα πέραν του εργασιακού.
ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ VODAFONE.
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να αρνηθεί πεισματικά να δώσει τα ακουστικά του, να επιστραφούν σε όσους έχουν ήδη παρθεί και όλοι οι νέοι σε κάθε κτίριο & τμήμα να απαιτήσουν καινούργια που θα πρέπει να φροντίσει ο εκάστοτε Supervisor να δοθούν μέσα στον επόμενο μήνα. ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΟΙΧΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ!!
Το Σωματείο μας ήδη κάνει παρέμβαση στους χώρους αυτούς και θα προχωρήσει σε καταγγελίες στην κάθε μία Επιθεώρηση εργασίας που αντιστοιχεί σε Φάληρο, Ρέντη κι όπου αλλού είναι τηλεφωνικό κέντρο θα πάμε το ζήτημα μέχρι τέλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *