Αν έβγαινε παρωδία του Ιρλανδού του Σκοτσέζε θα μπορούσε να έχει τίτλο
«οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και το συνέδριο του τρόμου».
 
Το Σωματείο Vodafone-360 Connect και Λοιπές Θυγατρικές καταγγέλλει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος-Κιουτσιούκης-Βασιλόπουλος) και τις άθλιες μεθοδεύσεις τους για το «δήθεν Συνέδριο» που θέλουν να στήσουν στις 25 Φλεβάρη. Η συνδικαλιστική μαφία που έχει καταλάβει την ΓΣΕΕ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να κάνει ένα συνέδριο παρωδία, μιας ημέρας, μόνο και μόνο για να έρθουν οι μαϊντανοί – νόθοι – εργοδότες μεταμφιεσμένοι σε εργαζόμενους να τους ξαναψηφίσουν. Πάντα βέβαια σε 5άστερο ξενοδοχείο. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να ξαναπάρουν τις καρέκλες τους.
Μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα, που δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες απεργούσαν ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και πραγματοποίησαν μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, αυτοί έγλειφαν από γραφείο υπουργού σε γραφείο υπουργού, παρακαλώντας να έρθουν τα ΜΑΤ να τους προστατέψουν από τους εργαζόμενους. Φυσικά ο λόγος που θέλουν να ξαναμπαστακωθούν στο σβέρκο μας είναι ακριβώς για να στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση, ώστε να περνάει νέα αντεργατικά νομοσχέδια. Τις ίδιες υπηρεσίες προσφέρανε και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην τωρινή της ΝΔ, πότε με την απουσία τους από οποιονδήποτε αγώνα, πότε με ανακοινώσεις που θα ζήλευε το γραφείο τύπου της κυβέρνησης και τα αστικά ΜΜΕ.
Τα αφεντικά τους δεν θα τους άφηναν στη μοίρα τους. Όσο και αν τους αρέσει να βλέπουν το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εργατών να ξεφτιλίζεται με αυτά που κάνουν, οι αχυράνθρωποί τους που την ελέγχουν, ξέρουν ότι τους τους είναι απαραίτητη μια τέτοια ΓΣΕΕ για να μπορούν να περάσουν τους σχεδιασμούς τους. Οπότε τελικά με μια πρωτοφανή απόφαση, αποφάσισαν να σχεδιάσουν από κοινού το υποτιθέμενο Συνέδριο, με την παρουσία του Μητσοτάκη, της Γεννηματά και συνοδεία ΜATατζήδων. Έτσι λοιπόν θα έχουμε ένα συνέδριο που μέσα θα μιλάει ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος των βιομηχάνων και πιθανόν εκπρόσωπος από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και απ΄έξω τα ΜΑΤ θα χτυπάνε τους διαδηλωτές. Αποφάσισε με λίγα λόγια η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ότι δεν θα γίνει Συνέδριο. Δεν θα συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα των εργατών, δεν θα γίνει καμία κουβέντα για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους. Όπως έχουμε δηλαδή κάθε φορά που η κυβέρνηση και η ΕΕ θέλουν να περάσουν νέα μέτρα, μνημόνια κλπ.
Εσύ λοιπόν συνάδελφε που κολλάς σε όλα αυτά;
Έχεις σιχαθεί τους συνδικαλιστές, δεν ασχολείσαι με αυτά, δεν ψηφίζεις στα σωματεία γιατί όλο κάτι τέτοια γίνονται. Θεωρείς ότι οι συνδικαλιστές είναι τεμπέληδες που δεν θέλουν να δουλέψουν. Ότι δεν βγαίνει τίποτα με τις απεργίες γιατί οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και δεν αλλάζει κάτι.
Να ξέρεις συνάδελφε ότι αυτό ακριβώς είναι που θέλουν
  • Δεν σε χρειάζονται για τις συγκεντρώσεις τους. Δεν έχουν πρόβλημα να ξεφτιλίζονται με «συγκεντρώσεις» όπως της περσινής Πρωτομαγιάς που μαζεύτηκαν 22 άτομα για να ακούσουν τον Παναγόπουλο (σ.σ. διορισμένος από το Δικαστήριο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ), που φυσικά δεν εμφανίστηκε ποτέ. 
  • Τους ψηφίζουν ανύπαρκτοι, νεκροί, εργοδότες, δέντρα, μαϊμούδες και λοιπή χλωρίδα και πανίδα. Τους νομιμοποιούν τα αστικά δικαστήρια (ξέρεις, αυτά που βγάζουν 11 στις 10 απεργίες παράνομες) και τους προστατεύουν τα ΜΑΤ. 
  • Λατρεύουν τα «κινήματα»-«Κοινωνικές Συμμαχίες» που βγάζουν selfies με όλους τους βουλευτές της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι να έρθει η σειρά τους να περάσουν τα ίδια μέτρα σαν κυβέρνηση.
  • Τις απεργίες όχι απλά δεν τις παλεύουν αλλά η ξεφτίλα τους έχει φτάσει μέχρι και την ανοιχτή απεργοσπασία. Οι εργοδότες απειλούν, εκβιάζουν, στέλνουν σε άλλα κτήρια, βάζουν ταξί και λιμουζίνες, κερνάνε πίτσες, αλλάζουν βάρδιες. Τα παραρτήματα – κανάλια της κυβέρνησης αφρίζουν, βρίζουν χυδαιολογούν και δείχνουν εικόνες από την εθνική οδό στις 8 το πρωί κάθε απεργίας. Και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ούτε λέξη-έτσι για τους τύπους. Δεν διστάζουν μέχρι και να χρησιμοποιήσουν τα ίδια επιχειρήματα με την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή για να βγάλουν το μίσος τους απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Στήριζαν χρόνια τώρα τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα, χέρι-χέρι με τις εκάστοτε κυβερνήσεις αποδεικνύοντας πως αξίζουν τα εύσημα και τον παχυλό μισθό τους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο κεφάλαιο.
 
Εσένα σε θέλουν ακριβώς εκεί. Στο περιθώριο. Να μην συμμετέχεις, να μην μαζικοποιείς τα συνδικάτα, να μην εκλέγεις εκείνους που θέλουν ένα εργατικό κίνημα δυνατό, μαζικό, ταξικό. Σε θέλουν, λοιπόν, μακριά από όλα αυτά για να κάνουν την δουλειά τους με την ησυχία τους και να τους παρέχεις την κάλυψη ότι σε εκπροσωπούν.
Περισσότερο απ’ όλα δεν θέλουν να γίνεις από αυτούς τους ενοχλητικούς που είναι γραμμένοι σε πραγματικό σωματείο, απεργούν, διαδηλώνουν, διεκδικούν, συζητάνε, ξεσηκώνουν
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα στους χώρους δουλειάς παλεύουμε για ένα κίνημα που να συγκρούεται και  διεκδικεί. Μας έχεις δει και μας ξέρεις! Δουλεύουμε μαζί σου, συζητάμε, ενημερώνουμε, ξεσηκώνουμε. Ξέρεις ότι υπάρχουμε και είμαστε εδώ είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με όλα όσα λέμε και εκφράζουμε. Και δεν είμαστε αυτή η σαπίλα που σε έχει κάνει να σιχαίνεσαι τον συνδικαλισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *