ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της Vodafone άνοιξε με προκλητικό τρόπο την κουβέντα για τα μπόνους ξεκινώντας από τμήματα του Πύργου Αθηνών. Αφού ανακοίνωσε προ λίγων ημερών τους «πιο παραγωγικούς» μιας καμπάνιας, οι οποίοι «επιβραβεύτηκαν» με πρόσθετη αμοιβή πέρασε και στις απειλές ότι θα κόψει το μπόνους σε όποιους από μας κάνουμε τρία λάθη. Το μόνο που κατάφερε η εργοδοσία με αυτή της την κίνηση είναι να επιβεβαιώσει το ότι το μπόνους είναι ένας μηχανισμός που έχει ως μοναδικό του στόχο να αυξήσει την κερδοφορία του ομίλου πάνω στις δικές μας πλάτες.
Ως Σωματείο είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή όταν τα μπόνους δε μας εξασφαλίζουν σε τίποτα. Είναι φανερό πλέον ότι όλα όσα έλεγαν τα στελέχη της εργοδοσίας για τους εργαζόμενους σε Πύργο και σε Ρέντη ότι αυξήσεις «δε χρειάζονται» γιατί τάχα υπάρχουν τα μπόνους ήταν καθαρά ψέματα. Τα μπόνους, όμως, τα ανεβοκατεβάζουν ανάλογα με τις ανάγκες τις εταιρείας και όχι ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η λογική που πάνε να περάσουνε ότι τάχα «αμείβεσαι όσο είσαι παραγωγικός» είναι επικίνδυνη. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει όταν λείπουμε για διακοπές, με αναρρωτική ή φοιτητική άδεια… Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει όταν η «προσφορά δεν είναι καλή» ή όταν η λίστα είναι «καμένη» ή ακόμα και όταν δεν πέφτουν κλήσεις… Δεν ανεχόμαστε οι αποδοχές μας να γίνονται λάστιχο ανάλογα με τις ανάγκες της Vodafone και κάθε ομίλου.

Για τις ανάγκες της εταιρείας μας έχουν και δουλεύουμε μέσω δουλεμπορικών γραφείων που κατά καιρούς καθυστερούν τα ένσημα ακόμα και την μισθοδοσία. Για τις ανάγκες της εταιρείας μας έχουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, 4ωρες, 6ωρες, σε βάρδιες που διαλύουν τις ζωές μας… Για τις ίδιες ανάγκες υπάρχει η εργασία από το σπίτι, το stand by, η πίεση και το άγχος που καταστρέφουν τις ζωές μας. Οι δικές μας ανάγκες που είναι; Ας προβληματιστούμε γιατί ενώ υπάρχει ανάπτυξη σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει για τις ζωές μας… Για ποιον εντέλει είναι όλη αυτή η ανάπτυξη…

Κόντρα στην ανάπτυξή τους, κόντρα στην συνεχή επιδίωξη για αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας που επιτυγχάνεται μόνο με το τσάκισμα των δικαιωμάτων και των αναγκών μας πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα και συλλογικά με το δικό μας σχέδιο. Αυτό περνάει μέσα από την διασφάλιση των όρων εργασίας μας, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Δίνουμε την μάχη μαζί με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Η κλαδική σύμβαση είναι αναγκαία ώστε να κατοχυρώσουμε μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ασφαλιστικά δικαιώματα για το σήμερα και το αύριο. Οι συμβάσεις είτε κλαδικές είτε επιχειρησιακές έχουν κατακτηθεί με αγώνες από τους εργαζόμενους και δεν δόθηκαν και δεν θα δοθούν από το κεφάλαιο οικειοθελώς. Οι συμβάσεις αφορούν το σύνολο των δικαιωμάτων μας που δεν περιορίζεται στον μισθό αλλά στο σύνολο της ζωής μας.

Απαντάμε σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ με την πανελλαδική απεργία! Όλοι με το σωματείο μας για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *