Σωματείο Εργαζομένων στην
Vodafone – 360Connect και λοιπές θυγατρικές
Αρ. Διάτ.: 368/2018
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι ,                                                                                                                                                                                                         17/02/2019
Το παραμύθι της “ομάδας” Vodafone κατέρρευσε ακόμα μια φορά μπροστά στα μάτια μας την Παρασκευή στο τεχνικό τμήμα σταθερής TSR, όπου η διοίκηση απέλυσε έναν ακόμα συνάδελφό μας ενώ την προηγούμενη μέρα είχε υποστεί επίθεση από προϊστάμενο του. Η γνωστή σε όλους -για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει και σε άλλους συναδέλφους- team leader Χαμηλάκη Ν. με μένος εφάρμοσε την πολιτική τρομοκρατίας που προωθεί η εργοδοσία. Ως συνήθως ουρλιάζοντας, «επέπληξε» τον συνάδελφο, του απαγόρευσε να μιλήσει και όταν προσπάθησε να γυρίσει στην εργασία του, τον προπηλάκισε τραβώντας του το χέρι, έσπασε το βύσμα των ακουστικών του και έκλεισε το PC διατάζοντας να φύγει από την αίθουσα!!!  Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανάλογα περιστατικά στα τηλεφωνικά κέντρα του Ομίλου. Άλλωστε όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά επιταγές της εργοδοσίας για ακόμα μεγαλύτερη ένταση της πίεσης και της εντατικοποίησης της δουλειάς μας με σκοπό τα κέρδη.
Τα ζούμε καθημερινά. Τον περιορισμό  του διαλείμματος, την  κατάργηση του 8ωρου, τις  αξιολογήσεις από ανώτερους που γίνονται εργαλείο απολύσεων, την παγίωση και επέκταση των δουλεμπορικών γραφείων όπως Online Sales κλπ με την διευκόλυνση που δίνουν εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν νυν και πρώην κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων.
ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ :  
ΜΟΝΟ με την οργάνωση στο σωματείο, την συμμετοχή στον αγώνα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων μπορούμε να εμποδίσουμε την ισοπέδωση της ζωής μας και να ανατρέψουμε την κατάσταση. Καμία πλασματική “αύξηση” των υπο-κατώτατων μισθών, ούτε η ατομική επιλογή, ούτε η ανάθεση-μετάθεση της ελπίδας στις αστικές κυβερνήσεις και στα υπουργεία τους, δεν πρόκειται να λύσει στο ελάχιστο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα των οικογενειών μας. Το είδαμε εξάλλου και με το 9ωρο. Τόσο αυτή η κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες έχουν δημιουργήσει ένα νομοθετικό πλέγμα που υπηρετεί την ανάγκη των εργοδοτών για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας.
Για να σταματήσουν οι αρπακτικές ορέξεις της εργοδοσίας, επιβάλλεται να σταθούμε με θάρρος απέναντι τους, για να μην υπάρξει επόμενος.
Με την μαζική συμμετοχή μας στο σωματείο και στους αγώνες παλεύουμε για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.
Με την καθημερινή μας στάση, την αλληλεγγύη σπάμε στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 18:00 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΕΙΟΥ (ΠΡΩΗΝ HOL)
                     e-mail:somateiovodafone@gmail.com    τηλ: 6949730545

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *