Σωματείο Εργαζομένων στην
Vodafone – 360Connect και λοιπές θυγατρικές
Αρ. Διάτ.: 368/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ του σωματείου μας, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που παίρνει για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας και της ενημέρωσης των εργαζομένων, συναντήθηκε στις 19/11/2018 με εκπρόσωπο της εργοδοσίας.
Στην συνάντηση θέσαμε το ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας έχοντας σαν βάση την τελευταία ΣΣΕ που είχε υπογραφεί καθώς και την κλαδική του ΣΕΤΗΠ. Στην πάγια θέση  του σωματείου μας για την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Vodafone, με κατάργηση της επινοικίασης, η εργοδοσία απάντησε αρνητικά.
Βάλαμε το ζήτημα της κατάργησης του 9ωρου όπου μας απάντησαν πως το θέμα έχει λήξει και επανέλαβε την υποτιθέμενη λογική της πως είναι προαιρετικό και πως κανένας συνάδελφος που δεν το δέχθηκε δεν θα έχει κυρώσεις, αρνούμενη όμως να μας το δώσει αυτό γραπτά. Έκανε τα στραβά μάτια στις πιέσεις και την τρομοκρατία των διαφόρων διευθυντών που προσπαθούν έτσι να εκβιάσουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν το μέτρο.
Για την απόλυση και την παρατήρηση σε δύο εργαζόμενες μητέρες που έλειπαν δικαιολογημένα για να είναι κοντά στα παιδιά τους, η εργοδοσία μας απάντησε πως μάνα είναι αυτή που τηρεί τις υποχρεώσεις της!!! Δηλαδή η εργαζόμενη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας δεν έπρεπε να φροντίσει το παιδί της πρώτα, αλλά να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του τμήματος της. Αυτή είναι η Vodafone που μας μοιράζει family day, που υποτίθεται στέκεται δίπλα στους κοινωνικά αδύναμους, που όπου βρεθεί και σταθεί μας λέει πόσο υψηλό εταιρικό προφίλ έχει.
Επιπλέον, θέσαμε το ζήτημα της προσπάθειας σε διάφορα τμήματα να «παροτρύνουν» τους συναδέλφους να προσέρχονται νωρίτερα στην δουλειά, ώστε να ξεκινούν όπως λένε στην ώρα τους γιατί ο υπολογιστής αργεί να συνδεθεί καθώς και το θέμα που έχει προκύψει με τις αναρρωτικές άδειες που δεν δέχεται η Adecco από ιδιώτες γιατρούς και για τις υποχρεωτικές άδειες που προσπάθησαν να περάσουν για τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Στα παραπάνω ενώ στην αρχή η εργοδοσία απάντησε ότι δεν ισχύουν αυτά που στείλανε οι προϊστάμενοι στο πρώτο θέμα ήδη τα γύρισε ενώ για τα άλλα δύο δεν μας έχει δώσει ακόμα σαφή απάντηση.
ΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ – ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ
Συνάδελφοι, το ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ δεν πρέπει να περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους μια αίθουσας και στις συζητήσεις μεταξύ των μελών του Δ.Σ και των εκπροσώπων των εργοδοτών. Χρειάζεται να γίνει αντικείμενο πάλης των  εργαζομένων, να συσπειρωθούν οι συνάδελφοι στον αγώνα για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ του ΣΕΤΗΠ και επιχειρησιακής σύμβασης, να παλέψουν για την επιβολή του μέσα στους χώρους και να αναγκάσουν τους εργοδοτικούς φορείς να το δεχτούν.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως όλα όσα ζούμε και ακούμε μέσα στην εταιρεία είναι οι εντολές της εργοδοσίας διότι θέλουν να έχουν ακόμα περισσότερα κέρδη και εμείς να θυσιαζόμαστε στον βωμό τους. Έχουν στα χέρια τους όλο το νομικό οπλοστάσιο και αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου τους δίνει αέρα στα πανιά τους ώστε να έχουν το πάνω χέρι στα δικαιώματα μας. Ξέρουμε και γνωρίζουμε πως μόνο ο οργανωμένος δρόμος του αγώνα και της σύγκρουσης μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου που υπάρχει γύρω μας και τον καρπώνονται τα παράσιτα-μέτοχοι της κάθε εταιρείας. Τώρα γράψου – συσπειρώσου στο σωματείο σου για να μπορείς να διεκδικήσεις τις σύγχρονες ανάγκες σου! Απαιτούμε:
Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση του Ν. Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά των ΣΣΕ.
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Συμμετέχουμε αγωνιστικά, μαχητικά στην απεργία στις 28 Νοέμβρη! Όλοι στην Ομόνοια 10.30π.μ. με το Π.Α.ΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *