Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι στην 360Connect,
Την Παρασκευή 6/11, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το HR της Vodafone για την υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. Η πρώτη ερώτηση που τέθηκε από την πλευρά της εργοδοσίας για την πρόταση που τους στείλαμε για την Σύμβαση ήταν πως καταλήξαμε στο συγκεκριμένο σχέδιο σύμβασης!!!!;;;;
Η απάντηση του Δ.Σ. του επιχειρησιακού Σωματείου για την πρόταση μας βασίζεται στην πραγματικότητα, βασίζεται στην κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και στην ανάκτηση των απωλειών που είχαμε και έχουμε κατά την διάρκεια της κρίσης.
Οι εργαζόμενοι της 360Connect είναι εργαζόμενοι της Vodafone, γι’ αυτό το λόγο δεν δεχόμαστε τον διαχωρισμό που θέλει να επιβάλλει ο Όμιλος, ακόμα και σε μισθολογικό επίπεδο. Η εργοδοσία έχει τα δικά της σχέδια, γι’ αυτό και θέλει να έχει εργαζόμενους τριών και τεσσάρων ταχυτήτων. Με διαφορετικές συμβάσεις, με επικράτηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την υπενοικίαση εργαζομένων. Η 360Connect δεν θα γίνει ο Δούρειος Ίππος για μειώσεις μισθών σε όλο τον όμιλο παρόλο που η εργοδοσία πρότεινε να ανανεωθεί η υπάρχουσα Επιχειρησιακή Σύμβαση στους υπαλλήλους Vodafone.
Σε καμία περίπτωση η θέση της εργοδοσίας, ότι οι εργαζόμενοι της 360Connect, είναι μεγάλο κόστος για την VODAFONE δεν είναι αποδεκτή από το Σωματείο. Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να ακούμε ότι εμείς που παράγουμε καθημερινά έργο, που υλοποιούμε τα project που μας ζητάνε, για να βγάζει ο Όμιλος τα κέρδη του «πρέπει»  ταυτόχρονα να ζούμε με μισθούς πείνας και να λάβουμε αυξήσεις φτώχειας.
ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ,
ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ  ΠΛΟΥΤΟ.
ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.
Η μάχη που δίνουμε για την υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε δεν μπορεί παρά να συνδέεται με την ανυπακοή στα μέτρα που έχουν ψηφιστεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και εφαρμόζονται μέχρι τελευταίας λέξης από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Vodafone στηρίζεται σε αυτή την πολιτική, στα Μνημόνια, στα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και θα ψηφιστούν για να αυξήσει τα κέρδη της και να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική πατώντας πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.
Απαιτούμε – Διεκδικούμε Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που :
  • Να εξασφαλίζει την ανάκτηση των απωλειών που έχουμε τα τελευταία χρόνια της κρίσης
  • Να καταργεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ζητάμε πλήρες ωράριο εργασίας και πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους
  • Να σταματήσει άμεσα το καθεστώς των ενοικιαζόμενων, να προσληφθούν απευθείας από τον Όμιλο
  • Να προβλέπεται η ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης – Κανένας περιορισμός στην δράση μας.