ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Συναδέλφισσα / Συνάδελφε στην 360 connect,
Η πρόταση της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, για ψήφο εμπιστοσύνης και το πολιτικό θέατρο που στήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, με συμπρωταγωνιστές τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν γιατί τα αποτελέσματα των αποφάσεων τους τα βιώνουμε καθημερινά. Είναι αυτοί που έχουν στηρίξει, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, τσεκούρωμα των ασφαλιστικών ταμείων και παροχών, αύξηση της ανεργίας στο 1.500.000 άνεργους. Αυτή η πολιτική δεν πρέπει να μας διχάσει άλλο και να μας βάλει στην λογική του μικρότερου κακού.
Για τους εργαζόμενους είναι αδιάφορο αν τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ή αποκλειστικά μέσω των μηχανισμών επιτήρησης που έχει συγκροτήσει η Ε.Ε για όλα τα κράτη – μέλη. Τέλος του μνημονίου για τους εργαζόμενους σημαίνει μόνο η κατάργηση των δεκάδων μνημονιακών νόμων και ανάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας που έχουμε υποστεί στα χρόνια της κρίσης.
Στο χώρο εργασίας η προσπάθεια της εργοδοσίας να εμφανίσει ένα φιλικό πρόσωπο προς τους εργαζόμενους δεν πιάνει τόσο εύκολα. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, με 6ωρους ή 4ωρους, που καλούνται να καλύψουν το 8ωρο με υπερεργασία (για τον τρέχων μήνα χωρίς να ξέρουμε για τον επόμενο κ.ο.κ), οι μισθοί πείνας, η εντατικοποίηση της εργασίας σε κάθε τμήμα, συνεχίζουν να υπάρχουν και οξύνονται. Αυτά είναι τα «σπυριά» που παραμένουν και δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας.
Είμαστε βέβαιοι, τίποτα δεν θα μας χαριστεί και δεν χαρίστηκε ποτέ χωρίς αγώνα.
Μόνο μέσα από την οργάνωση και συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας θα βγούμε κερδισμένοι. Υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα από άλλους κλάδους με πιο πρόσφατο το παράδειγμα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, οι οποίοι με την οργανωμένη στάση τους απέναντι στην εργοδοσία πιέζουν για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Μην πάμε μακριά, το παράδειγμα της MELLON όπου οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν μέχρι τέλους την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας ώστε να καλύπτουν όλες τις βασικές ανάγκες και δικαιώματα τους.
Αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.
Χρειάζεται η συμμετοχή και ο αγώνας όλων μας για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Είναι αναγκαία η οργάνωση μας στο σωματείο και η συλλογική δράση μέσα από αυτό για να μην γίνουμε τα αμίλητα και ακούνητα στρατιωτάκια που θέλει η εργοδοσία.
ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
Αντιστεκόμαστε – Οργανωνόμαστε – Διεκδικούμε
·      Διατήρηση των μισθών μας που ίσχυαν πριν τις 18/12/2013
·      Αύξηση των μισθών των συναδέλφων στα επίπεδα που ίσχυαν πριν την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης
·      Να σταματήσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας.
ΠΛΗΡΗΣ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·      Όχι στις απολύσεις
·      Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ