Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,
Όπως είχαμε επισημάνει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα  η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στην 360connect, δεν έχει σταματημό. Μέσα στο χώρο δουλειάς μας καθημερινά ζούμε στο πετσί μας  την πίεση και την εντατικοποίηση της  εργασίας. Προσπαθούν να  μας  πείσουν ότι με την εργοδοσία είμαστε «μια οικογένεια» και  πως  αν είμαστε υποταγμένοι, αν σκύβουμε το κεφάλι, αν  δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το τσάκισμα  του  συνόλου της ζωής  μας  τότε θα ανταμειφθούμε για αυτό.
 Από την  προηγούμενη  βδομάδα  στο τμήμα  πωλήσεων του Outbound της Vodafone, οι προϊστάμενοι κρίνουν απαραίτητο ότι θα τονωθεί η παραγωγικότητα των συναδέλφων  αν  τους καλούν σε συναντήσεις  στις οποίες εμμέσως  πλην σαφώς  έχουν προτρέψει συναδέλφους να  παραιτηθούν χωρίς  να  λήξει η  χρονική διάρκεια γιατί ίσως  δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Το τελευταίο περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί όπου τελείως απροκάλυπτα ο Manager του τμήματος έστειλε mail λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην πετυχαίνουν οι  πωλητές  τους  άπιαστους  στόχους  και  απείλησε ότι ο Οκτώβρης θα είναι ο τελευταίος μηνάς τους στην εταιρεία αφού υπάρχουν πλέον πολλές  προσλήψεις και οι συνάδελφοι δεν είναι  πλέον απαραίτητοι. Δεν παρέλειψε να προσθέσει και την υπόσχεση για «καλά» bonus… τα ίδια γίνονται στοRetention καθημερινά  με  πρόσχημα την «μειωμένη»  αποδοτικότητα.

Προς απάντηση  λοιπόν των  παραπάνω  καταγγέλλουμε την στάση που κράτησαν απέναντι  στους συναδέλφους μας και με αφορμή, να ενημερώσουμε ότι κανένας συνάδελφος δεν έρχεται στον χώρο εργασίας  για να κάτσει ή απλά να πιει καφέ, όλοι μας έχουν αποδείξει από την στιγμή που μας κάλεσαν να εργαστούμε ότι είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε στην συγκεκριμένο αντικείμενο,.
Επίσης θα πρέπει οι αρμόδιοι Manager &Team leaders να κατανοήσουν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ξεγελαστεί και ότι έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν την σταθερή δουλειά , οπότε οι άμεσες ή έμμεσες απειλές της εργοδοσίας  δεν είναι απαραίτητες καθώς  όλο το προηγούμενο διάστημα οι συνάδελφοι του τμήματος  έχουν  αποδείξει  ότι είναι  ικανοί να ανταπεξέλθουν  και να φέρουν  τα  πολυπόθητα  νούμερα που επιθυμούν!!!!!

Καταλήγουμε  στο ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα  παλιοί και νέοι εργαζόμενοι, πωλητές ή τεχνικοί, ορισμένου  χρόνου ή αορίστου. Αντίθετα, οι ανάγκες  μας  και η ικανοποίησή τους  είναι  αυτό που μας ενώνει.Για εμάς ο αγώνας είναι καθημερινός, μέσα στην επιχείρηση, μαζί με συναδέλφους από άλλες εταιρίες του κλάδου που βιώνουν την  ίδια επίθεση. Ο αγώνας  προϋποθέτει  τη συμμετοχή όλων μας, την γνώμη και  την άποψη του κάθε  συναδέλφου. Έχει διάρκεια και συνέχεια, αιτήματα και στόχους  πάλης  τέτοιους  που να ανταποκρίνονται  σήμερα  στις  σύγχρονες ανάγκες μας.  
            
 ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΟΒΟ.  Αντιστεκόμαστε  Διεκδικούμε  – Οργανωνόμαστε
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη. Να γίνει το σωματείο μας μαζικό, δυναμικό για να διεκδικήσουμε:
  • Διατήρηση των μισθών μας στα επίπεδα που ίσχυαν πριν τις 18 Δεκέμβρη
  • Αύξηση των μισθών των συναδέλφων, που προσλήφθηκαν μετά την κατάργηση την Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και εξίσωσή τους με αυτούς των παλιότερων συναδέλφων
  • Nα σταματήσουν τώρα οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • Λέμε όχι στις απολύσεις!
  • Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ
 Π.Α.ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10 ΣΤΙΣ  11:00π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *