Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
όπως γνωρίζουμε ήδη έγινε ο πολυαναμενώμενος γάμος VODAFONE -HOL και ανακοινώθηκε επισήμως. Άλλωστε έχουμε ζήσει τις συνέπειες ήδη εδώ και πολλούς μήνες όταν χάσαμε δικαιώματα και μας κόψανε τους μισθούς ώστε να φτιασιδώσουν την HOL και να την κάνουν ποθητή νύφη για την VODAFONE. Δεν είμαστε φυσικά πρωτοτυπία, ούτε στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ούτε και γενικότερα, αφού είτε στην κρίση τους είτε στην ανάπτυξή τους σκοπός  είναι να κόψουν μισθούς, “να βγάλουν από την μύγα ξύγκι”  είτε για να πολλαπλασιάσουν είτε για να διατηρήσουν τα κέρδη τους, αντίστοιχα. Στις επιχειρηματικές τους επιλογές όπως τις αποκαλούν πάντα χαμένοι βγαίνουν οι εργαζόμενοι, είτε στον Όμιλο ΟΤΕ – COSMOTE, είτε  στην WIND, είτε στη Forthnet.
Η επίθεση βέβαια είναι συνολική και όχι μόνο στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν βάλει στόχο και σφυροκοπούν την υγεία των εργαζομένων, τις συντάξεις, την παιδεία σε όλες τις βαθμίδες. Μειώνουν κι άλλο το εισόδημά μας με ακόμα περισσότερους φόρους, μονιμοποίησαν το “έκτακτο” χαράτσι στα σπίτια μας και το επέκτειναν στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια, δεν διστάζουν να βάλουν χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να πάρουν ακόμα και το τελευταίο λεπτό του ευρώ και φτάνουν μέχρι και την κατάσχεση πρώτης κατοικίας ακόμα και χρέη κάτω των χιλίων ευρώ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η απάντηση των εργαζομένων απέναντι σε αυτούς που παίζουν με τις ζωές μας είναι η οργάνωση του αγώνα, που για εμάς τους εργαζομένους στην 360 Connect εκφράστηκε με την ίδρυση του σωματείου μας. Με πολλές αντιξοότητες και με έντονη πολεμική από την εργοδοσία στήσαμε το σωματείο μας και όλο αυτό το διάστημα δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να το ενισχύσουμε. Φτάσαμε λοιπόν τώρα λίγες μέρες πριν τις πρώτες εκλογές του σωματείου μας, που είναι και το τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση της ίδρυσής του. Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων είναι αναγκαία για την ενίσχυση και το δυνάμωμα του σωματείου μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη του σωματείου. Να γίνει το σωματείο μας μαζικό, δυναμικό για να διεκδικήσουμε:
  • Διατήρηση των μισθών μας στα επίπεδα που ίσχυαν πριν τις 18 Δεκέμβρη
  • Αύξηση των μισθών των συναδέλφων, που προσλήφθηκαν μετά την κατάργηση την Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και εξίσωσή τους με αυτούς των παλιότερων συναδέλφων
  • Nα σταματήσουν τώρα οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • Λέμε όχι στις απολύσεις!
  • Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ