ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις 08/09/2014 στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού μας σωματείου. Εκείνους που έκαναν το βήμα για πρώτη φορά και ήρθαν σε επαφή με το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζόμενων, αλλά και τους συναδέλφους εκείνους που για διάφορους λόγους, τελικά δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν.
Βγαίνουμε πιο δυνατοί, πιο ώριμοι μέσα από αυτή τη διαδικασία, στο πώς προχωράμε από εδώ και πέρα στη συσπείρωση και οργάνωση μας στο Επιχειρησιακό Σωματείο. Οι εξελίξεις συνολικά στον κλάδο με όλο το πλέγμα εξαγορών, συγχωνεύσεων αποτυπώνουν περίτρανα πως τα μονοπώλια επιχειρούν να βγουν πιο ενισχυμένα στην κούρσα του ανταγωνισμού μεταξύ τους και πως θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Παράλληλα κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό των μονοπωλίων τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα  τόσο μέσα στη κρίση όσο και στη φάση της περιβόητης ανάπτυξης που ακούμε τους τελευταίους μήνες.
Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως δεν θα σταματήσει η επίθεση. Αυτό όμως πρέπει να μας πεισμώνει και να μας γεμίζει με αποφασιστικότητα για το πως πρέπει να προχωρήσουμε από εδώ και μπρος. Είναι στο δικό μας χέρι να ανατρέπουμε τον αρνητικό συσχετισμό και υπάρχουν τέτοια θετικά παραδείγματα και από συναδέλφους μας και σε άλλους τόπους δουλείας. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε και να υπογράψουμε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2009, να καλύπτει μια σειρά από επιδόματα.
Κανένας δεν θα έρθει να μας χαρίσει ο,τι δικαιούμαστε. Αντίθετα ενωμένοι οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό μας σωματείο αλλά και ενώνοντας τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας σε όλον τον κλάδο μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη του σωματείου. Να γίνει το σωματείο μας μαζικό, δυναμικό για να διεκδικήσουμε:
  • Διατήρηση των μισθών μας στα επίπεδα που ίσχυαν πριν τις 18 Δεκέμβρη
  • Αύξηση των μισθών των συναδέλφων, που προσλήφθηκαν μετά την κατάργηση την Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και εξίσωσή τους με αυτούς των παλιότερων συναδέλφων
  • Nα σταματήσουν τώρα οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • Λέμε όχι στις απολύσεις!
  • Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6972387407 – 6977368490

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *