Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος!

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, που θα ολοκληρωθεί τέλος του μήνα. Η πώληση της συνοδεύεται από την απόλυση 1280 εργαζομένων και 300 εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους, που θα τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους, ώστε να δοθεί “καθαρή” η ΛΑΡΚΟ χωρίς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους στου μεγάλους επιχειρηματίες που θα την εκμεταλλεύονται. Σχεδιασμός που οι εργαζόμενοι με την ευρύτερη στήριξη εργαζομένων από άλλες επιχειρήσεις και κλάδους, την ευρύτερη στήριξη του λαού 2 χρόνια τώρα την έχουν αποτρέψει!

Ο σχεδιασμός όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν και της σημερινής, ήταν και είναι με μεθοδευμένο τρόπο να υποβαθμίζεται η λειτουργεία της ΛΑΡΚΟ και να παρουσιάζεται ως ζημιογόνα κρατική επιχείρηση, που για να “σωθεί” πρέπει να πουληθεί στους μεγάλους επιχειρηματίες. Είναι γνωστό έργο που το έχουμε δει χιλιάδες φορές και που πάντα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι είτε δουλεύουν σε αυτές είτε είναι πελάτες.

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της Ελλάδας και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. η οποία εκμεταλλεύεται το σύνολο των νικελούχων μεταλλευμάτων στην χώρα που αποτελούν το 90% των αντίστοιχων κοιτασμάτων της Ευρώπης. Είναι “χρυσορυχείο” δηλαδή για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα την εκμεταλλεύονται απομυζώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να μείνει ανοιχτή να εξυπηρετεί την ευημερία του λαού, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών που έχει χώρα μας προς το δικό του συμφέρων. Εμπόδιο σε αυτό είναι το κριτήριο του κέρδους που είναι ο μοναδικός “οδηγός” στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Τον ίδιο “οδηγό” την αύξηση της κερδοφορίας της Vodafone έχουμε και εμείς απέναντι μας. Αυτό αντιμετωπίζουμε στον αγώνα να μην εφαρμοστεί ο νόμος “Χατζηδάκη”. Αυτό αντιμετωπίζουμε στον αγώνα για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυτό αντιμετωπίζουμε σε κάθε κινητοποιήσει για απόλυση, στις κινητοποίησης και παρεμβάσεις για την αυθαιρεσίας της εργοδοσίας της Vodafone κ.α

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ!

Η δύναμή μας είναι ην ταξική μας αλληλεγγύη

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας και έχουν και την άμεση στήριξη μας.