Σωματείο Εργαζομένων στην
Vodafone – 360Connect και λοιπές θυγατρικές
Αριθμός  Διαταγής Πρωτοδικείου : 368/2018

Αθήνα, 05.12.2018
ΨΗΦΙΣΜΑ: για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Wind
Το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στην Vodafone στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων μας στην Wind απέναντι στην νέα επίθεση της εργοδοσίας αυτή τη φορά με το πρόγραμμα των «εθελούσιων απολύσεων». Συνάδελφοι είμαστε στο πλευρό σας, σας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά την πάλη για αξιοπρεπή ζωή, δουλειά με δικαιώματα, για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε επιχείρηση, αλλά και στον κλάδο.
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Στην Vodafone, όπως και σε άλλες εταιρίες του κλάδου, υπάρχει πλούσια πείρα για το τι σημαίνουν τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου. Σημαίνουν μείωση των λειτουργικών εξόδων για τον εργοδότη, απαλλαγή από εργαζόμενους με συγκροτημένα εργασιακά διακαιώματα, γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με μισθούς πείνας και ελάχιστα δικαιώματα, αξιοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες.
Η εργοδοσία της Vodafone αυτή τη περίοδο έχει εξαπολύσει νέο κύμα επίθεσης στα δικαιώματά μας. Με την κατάργηση του 8ώρου, την αύξηση της εντατικοποίησης αλλά και της πίεσης προς τους εργαζόμενους. Προχωράει σε εθελούσιες και μη απολύσεις μπροστά στην συγχώνευση με την CYTA. Παράλληλα με αυτό χτυπάει άμεσα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα με απειλές, συστατικές επιστολές και αναβάθμιση του απεργοσπαστικού μηχανισμού της. Όλα αυτά τα κάνει γιατί γνωρίζει ότι η ύπαρξη σωματείου που ενώνει όλους τους εργαζόμενους και δεν συνεργάζεται με την εργοδοσία, τα υπουργεία και την αστυνομία αποτελεί κίνδυνο για τα σχέδιά της.
Αυτές οι εξελίξεις στην Wind και στην Vodafone είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού τους αλλά και της κοινής στρατηγικής των εργοδοτών του κλάδου για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι στις εταιρίες του κλάδου έχουμε κοινά συμφέροντα. Γι’ αυτό δεν πρέπει γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Κανείς συνάδελφος να μην υπογράψει. Αλλά ενωμένοι και οργανωμένοι τόσο στα επιχειρησιακά μας σωματεία όσο και στο κλαδικό, το ΣΕΤΗΠ, οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουμε από κοινού αξιοπρεπή ζωή – δουλειά με δικαιώματα.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ