Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
 (Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)
23/12/2015
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ 360 CONNECT
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στη Forthnet,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων της 360Connect, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας κόντρα στις απολύσεις, την επινοικιαζόμενη εργασία και την προσπάθεια  της εργοδοσίας για  τη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της Forthnet για τις απολύσεις εργαζομένων, μεταξύ των οποίων είναι ο ταμίας, ο αναπληρωτής γραμματέας και ένα μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Σωματείου Εργαζομένων Forthnet –Netmed  και την ωμή παρέμβαση στη λειτουργία του σωματείου. Κατέθεσε αγωγή κατά του επιχειρησιακού Σωματείου, για το ότι σε αυτό γράφονται και εκλέγονται επινοικιαζόμενοι συνάδελφοι, προσπαθώντας έτσι να παρέμβει και να χαλιναγωγήσει την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης και κυρίως να χωρίσει τους εργαζόμενους σε παιδιά και αποπαίδια.
Ουσιαστικά προσπαθεί να κάνει μία ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου, στοχεύοντας αφενός να το διαλύσει ή να το ελέγξει και  αφετέρου να παραδειγματίσει, να φιμώσει και να τρομοκρατήσει όσους οργανώνονται και διεκδικούν στο χώρο εργασίας. Θέλουν να «ξεφορτωθούν» τους εργαζόμενους που με τη στάση τους στο χώρο εργασίας τους χαλούν τα σχέδια που διεκδικούν εκ μέρους όλων μας το αυτονόητο δικαίωμα μας να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Θέλουν οι εργαζόμενοι να σκύβουν το κεφάλι και να διαλέξουν τη «μερική δουλειά και μερικά δικαιώματα» από την ανεργία και την ανέχεια.
Γι αυτό είναι αναγκαίο σήμερα οι εργαζόμενοι να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας και να απαντήσουμε με την οργάνωση της πάλη μας στους χώρους δουλειάς . Φοβισμένοι πρέπει είναι οι εργοδότες όταν βλέπουν τους εργαζόμενους να είναι σαν μια γροθιά και να παλεύουν. Τον πλούτο τον παράγουμε εμείς και δεν θα χαρίσουμε σε κανένα τη δουλεία μας!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης .
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μισθούς και δικαιώματα με βάσει τις δικές μας ανάγκες.