1η Μάη. Μέρα τιμής, μνήμης και ανυπακοής των αγώνων των εργατών του Σικάγο, των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης, των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής. Μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους αγώνες της τάξης τους. Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα  μας, ενάντια στην εκμετάλλευση και την βαρβαρότητα του συστήματος που την γεννά.

Οι πρόσφατοί  εργατικοί αγώνες που αναπτύσσονται σε χώρες όπως η Γαλλία, Γερμανία, η Βρετανία, η Πορτογαλία, το Καζακστάν, η Σρι Λάνκα και αλλού, επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα της καταπίεσης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, δεν είναι ανίκητο, δεν είναι παντοτινό. Μπορούμε να «χτίσουμε» ένα νέο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δεν θα γίνουμε θυσία για τα κέρδη τους!

Το σύνθημα αυτό ακούστηκε σαν μια φωνή στις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις μας ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών. Στέλνουμε αποφασιστικό και πεντακάθαρο μήνυμα σε επίδοξους κυβερνητικούς σωτήρες, πως δεν θα πατήσουμε καμία μπανανόφλουδα , δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν θα υποταχθούμε στο «ρεαλισμό» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και εμείς να ζούμε με ψίχουλα.  Στέλνουμε στα τσακίδια  αυτήν την πολιτική που και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθεί, την ίδια πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ), την πολιτική που δεσμεύεται και η επόμενη κυβέρνηση να ακολουθήσει είτε , μονοκομματική, είτε συνεργασίας.

Συνάδελφοι,

Στον κλάδο των τηλεπικοινωνίων και της πληροφορικής στην Vodafone, τα εκατομμύρια των επενδύσεων και τα κέρδη ζαλίζουν. Οι επενδύσεις που υλοποιούν και σχεδιάζουν στα δίκτυα νέα γενιάς (NGA, 5G), σε υποδομές cloud (data center), στο ψηφιακό μετασχηματισμό κράτους και επιχειρήσεων κ.α., γίνονται πράξη από την δική μας δουλειά.

Η εργοδοσία της Vodafone σχεδιάζει τον μετασχηματισμό της εταιρείας, διοργανώνει φιέστες για τη νέα εποχή στην οποία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τους τρόπους για να θωρακίσει την ανθεκτικότητά της στον ανταγωνισμό. Για εμάς , αυτό σημαίνει να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, οι μισθοί μας να είναι καθηλωμένοι για πάνω από μια 10ετία, να εφαρμόζονται σε εμάς, όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και να παζαρεύουμε ατομικά τους μισθούς και τους όρους δουλειάς μας.

Έχουν μάλιστα το θράσος να διοργανώνουν happenings , με αφορμή την  εβδομάδα υγείας και ασφάλειας, την ώρα που δεν υπάρχει ούτε γιατρός εργασίας στα κτήρια σε μόνιμη βάση, δεν τηρείται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας.

Δεν έχουμε αυταπάτες, ούτε και θα περιμένουμε κάποιον να μας σώσει

Ο λαός θα σώσει το λαό

Στο επίκεντρο της πάλης μας είναι ο αγώνας για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone με πραγματικές ουσιαστικές αυξήσεις, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας. Αντλούμε δύναμη και πείρα από τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και συνεχίζουμε.  Για μια κοινωνία που δεν θα έχει ως κριτήριο το κέρδος αλλά να ικανοποιούνται οι ανάγκες όλων μας για δουλειά με δικαιώματα, με ικανοποιητικές απολαβές, με υγεία και παιδεία για όλους, για να έχουν όλοι πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 11 π.μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *