Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου, την Πέμπτη 11/05, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, (3ης Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη), 2ος όροφος

Ώρα προσέλευσης: 6 μ.μ.

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση , μετά από ένα πολύ πλούσιο διάστημα κινητοποιήσεων, καθημερινής παρέμβασης και δράσης μέσα στο χώρο δουλειάς.

Συναντηθήκαμε σε συσκέψεις και συναντήσεις μέσα στα κτήρια, στις απεργίες ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη, στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Το Σωματείο μας βγήκε πιο δυνατό, με περισσότερα μέλη, με πολύ μεγαλύτερη δύναμη και πείρα.

Σε καλούμε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας να κουβεντιάσουμε , όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, για ό,τι μας καίει:

  • Το σύνθημα που βροντοφωνάξαμε « δεν θα θυσιάσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους» να γίνει πράξη. Ήδη ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση μέσα στο χώρο που δουλεύουμε. Με θράσος η Vodafone κάνει φιέστες για την υγεία και την ασφάλεια , την ίδια ώρα που δεν υπάρχει γιατρός εργασίας στα κτήρια ούτε για δείγμα. Δήθεν νοιάζονται για την υγεία μας, ενώ έχουν φορτώσει την προστασία της αποκλειστικά στην δική μας ευθύνη , με το εργονομικό κόστος να βαραίνει αποκλειστικά τους τηλε-εργαζόμενους. Δεν θα το ανεχτούμε.
  • Ο μισθός και τα ωράρια εργασίας μας, οι άδειες, η αναγνώριση των πτυχίων μας , η προϋπηρεσία μας, συνολικά οι όροι δουλειάς μας, δεν ανεχόμαστε άλλο να γίνονται προϊόν ατομικής διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία, ούτε παραμυθάκι προεκλογικών υποσχέσεων των επίδοξων κυβερνητικών «σωτήρων», τα οποία θα εξαρτώνται από την ανθεκτικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς , πραγματική μείωση του εργάσιμου χρόνου, πλήρη αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας μας, κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone, με βάση το σχέδιο Σύμβασης που έχει ψηφίσει η Γενική μας Συνέλευση.
  • Δεν ανεχόμαστε άλλο την πίεση, την εντατικοποίηση και το να εξαρτάται η δουλεία μας από την επίτευξη των στόχων και των projects.Δεν δεχόμαστε καμία επίπληξη, καμία απαράδεκτη συμπεριφορά, που η εργοδοσία ενισχύει και καλλιεργεί.

Η μόνη επιλογή μας, είναι ο δρόμος της οργάνωσης και της διεκδίκησης

Η εργοδοσία της Vodafone, η κάθε εργοδοσία , ένα στόχο έχει. Την αύξηση της κερδοφορίας της και τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας της. Μιλάνε καθημερινά στα meetings για επενδύσεις εκατομμυρίων στα δίκτυα νέας γενιάς από το Ταμείο Ανάκαμψης ( το νέο δηλαδή υπερ-μνημόνιο), για τεχνητή νοημοσύνη και για τις υπερσύγχρονες ψηφιακές λύσεις που η Vodafone θέλει να προσφέρει και από την άλλη εμείς που τα παράγουμε, τα συντηρούμε, τα πουλάμε και τα λειτουργούμε νυχθημερόν, δουλεύουμε όχι μόνο με καθηλωμένους μισθούς για πάνω από μια δεκαετία, αλλά και πιο εντατικά, ελαστικά και ευέλικτα, καθώς αξιοποιούνται συνεχώς παλιές και νέες μορφές έντασης της εκμετάλλευσης (standby, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, 6ωρα κτλ)

Σε όλα τα παραπάνω παίρνουμε θέση, βγαίνουμε μπροστά, οργανωμένοι , όλοι οι εργαζόμενοι και διεκδικούμε. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Η λογική που διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε «προνομιούχους» ή μη, ανάλογα με την σύμβαση, είναι λογική που η εργοδοσία χρησιμοποιεί και αναπαράγει.

            Γυρνάμε την πλάτη σε όσους μας καλούν να ταυτίσουμε τις ανάγκες μας, με αυτές των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων που τους υπηρετούν, με όποιο πρόσημο και αν προσδιορίζονται. Οι μεγάλοι αγώνες και οι κατακτήσεις του προηγούμενου διαστήματος , μας δείχνουν τον δρόμο. Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα.

Ακόμα πιο πολλοί και πιο αποφασισμένοι, βρισκόμαστε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, συζητάμε για το πώς θα οργανώσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 

Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Γιάννα Παπαδημητρίου, 6972521725 /Κηφισός

Γεν. Γραμματέας: Ανδρέας Κατσιμπέρης, 6947699258 / Πετράλωνα

Αντιπρόεδρος: Μπάμπης Τρίκκας, 6977368490 / Πετράλωνα

Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας: Γρηγόρης Γιακουμάτος, 6932581761 / Κηφισός

Ταμίας: Λουκάς Περγαντάς, 6971534002/ Πετράλωνα

Μέλος ΔΣ: Νικολέττα Λιόλιου, 6981809135 / Κηφισός

Μέλος ΔΣ: Παναγιώτης Μπίκος, 6944700025 /Χαλάνδρι

Μέλος ΔΣ: Στέλιος Τσακιράκης, 6946600770 / Χαλάνδρι

Μέλος ΔΣ: Χρήστος Λεμπέσης ,6976815095 / Χαλάνδρι

Ελεγκτική Επιτροπή:

Εύα Καραμπέτσου, 6955659539 /Πετράλωνα

Ισίδωρος Λιαπάκης, 6957503693 / Κηφισός

Νίκος Τούλης, 6946603897/ Κηφισός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *