ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

16.05.2023

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας στις 11/05, πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση , μετά από ένα διάστημα πλούσιο σε δράση και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Από όλες τις παρεμβάσεις των συναδέλφων, τονίστηκε η αναγκαιότητα να εντείνουμε την δράση μας , τις πρωτοβουλίες και την μαζικοποίηση του Σωματείου μας, ώστε κάθε μέρα να γινόμαστε πιο πολλοί και πιο δυνατοί στις διεκδικήσεις μας.

Την συζήτηση απασχόλησαν οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας μέσα στα κτήρια της εταιρείας, με τους γιατρούς εργασίας να είναι πρακτικά ανύπαρκτοι με αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι, δίνονται οδηγίες…από το τηλέφωνο! Ο εργονομικός σχεδιασμός και όλα τα κόστη έχουν περάσει στην ευθύνη των συναδέλφων που δουλεύουν από το σπίτι ενώ είναι υποχρέωση του εργοδότη να τα παρέχει.

Τονίστηκε σχεδόν απ΄’όλα τα τμήματα της εταιρείας η αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς, η πίεση για την επίτευξη των στόχων την στιγμή που  μια σειρά τμήματα είναι υποστελεχωμένα, όπως η εξυπηρέτηση πελατών και η τεχνική υποστήριξη.

Αναφέρθηκαν παράλληλα και παραδείγματα τμημάτων που μαζί με το Σωματείο βγήκαν μπροστά μαζί με το Σωματείο και έβαλαν φρένο στην επίθεση.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι το γεγονός πως το Σωματείο μαζικοποιήθηκε ακόμα περισσότερο με νέες εγγραφές , νέων εργαζόμενων, που συνειδητοποιούν πως η δύναμη είναι στην οργάνωσή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης, είναι η πάλη για την διεκδίκηση για την Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone,  με βάση το σχέδιο που  έχει ψηφιστεί σε Γενική Συνέλευση. (δείτε εδώ το σχέδιο της Σύμβασης)

Με βάση τα παραπάνω η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

• Συγκρότηση ομάδας για τα θέματα υγείας και ασφάλειας στα πλαίσια του Σωματείου
  • Συνάντηση του ΔΣ με την Διοίκηση της Vodafone ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και να ξεκινήσει η συζήτηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • Συμμετοχή του Σωματείου μας, στην εκδήλωση που πραγματοποιεί το Σωματείο των Εργαζόμενων της IntrasoftNetCompany για τις Συλλογικές Συμβάσεις , στις 31/05
  • Συναυλία του Σωματείου μας, στις 09/06, με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που έχουν συγκροτήματα, standupcomedy κτλ