Στις 14/6/2023 το ΔΣ του σωματείου μας πραγματοποίησε συνάντηση, μετά από αίτημά μας, με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Τα θέματα που θέσαμε προς συζήτηση ήταν τα εξής:

  • 11.0000 απολύσεις στο Group.

Το Σωματείο μας, ζήτησε την δέσμευση της εργοδοσίας σε σχέση με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ειδικά για τους συναδέλφους της Vodafone που υπάγονται απευθείας στο Group. Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις, ότι αυτές οι απολύσεις που ανακοινώθηκε από το Group δεν αφορούν συναδέλφους από το payroll της Vodafone Ελλάδος-προς το παρόν-αφού όπως είπαν η Ελλάδα έχει πιάσει τους στόχους, δεν έχουμε κανέναν εφησυχασμό, ίσα ίσα η ανησυχία μας μεγαλώνει. Ήδη πραγματοποιούνται απολύσεις με βάση την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα σε μια σειρά τμήματα (customer care , digitral). Οι απολύσεις της Vodafone Ελλάδος -που έχουν γίνει και θα γίνονται- δε πρόκειται να σταματήσουν αφού με όχημα τις αξιολογήσεις, επιδιώκουν να εντατικοποιήσουν της εργασία μας ώστε, όπως αναφέρθηκε, να ισχυροποιήσει η εταιρεία τη θέση της στον ανταγωνιστικό κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

  • Παραβίαση του ωραρίου εργασίας

Καταγγείλαμε, με συγκεκριμένα στοιχεία, τη συστηματική παραβίαση του ωραρίου σε τμήματα της εταιρείας πχ. Click2click , digital κτλ. αλλά και την περαιτέρω εντατικοποίηση που προσπαθεί να επιβάλει σε όλο την εταιρεία και αναφέραμε ενδεικτικά παραδείγματα σε τμήματα του chat, tsr κτλ. Για ακόμα μια φορά ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας, έκανε πως δεν ήξερε και δεν γνώριζε σε τι αναφερόμασταν.     

  • Summer Camp

Θέσαμε το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους γονείς, όπου αποκαλύφθηκε ότι δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑΣ σχεδιασμός για την υλοποίηση του. Σε απάντηση του λανθασμένου σχεδιασμού από την εταιρεία ζητήσαμε έκτακτο επίδομα για όλους τους εργαζόμενους για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η απάντηση ήταν αρνητική για φέτος και οψόμεθα του χρόνου.

Αναρωτιόμαστε βέβαια πως η εταιρεία του 1 Billion, με επενδύσεις εκατομμυρίων, με κέρδη, που δήθεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους γονείς, δεν έχει budget(sic) για εμάς που παράγουμε όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα και τις επιτεύξεις των στόχων τους. Αλλά αυτά είναι κόστος όπως λένε..

  • Πραγματικές αυξήσεις στο ύψος των αναγκών μας

Απαιτήσαμε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με βάση το σχέδιο που η Γενική μας Συνέλευση έχει ψηφίσει. Για ακόμα μια φορά καταρρέουν τα σαθρά επιχειρήματα καθώς ο εκπρόσωπος της Διοίκησης , «κρυμμένος» πίσω από τους ψηφισμένους αντεργατικούς νόμους των αστικών κυβερνήσεων ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Αναφέρθηκε ότι έγιναν αυξήσεις, σε ένα μικρό μέρος των εργαζομένων που απασχολεί η εταιρεία στην Ελλάδα είτε άμεσα είτε έμμεσα, αυξήσεις φυσικά κάτω από το ύψος του πληθωρισμού.

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Θέσαμε το σοβαρό πρόβλημα ότι δεν υπάρχει γιατρός εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια των βαρδιών στα κτήρια της εταιρείας. Ενδεικτικά ανάφτουμε ότι σε κάθε κτήριο ανά βάρδια εργαζόμαστε minimum 100 άτομα. Η απάντηση ήταν αποκαλυπτική της βαρβαρότητάς των εργοδοτών, ότι ο νόμος δηλαδή  δε το προβλέπει (!!!), άρα αν συμβεί κάτι είναι καλυμμένη η εργοδοσία! Τι είπαν δηλαδή:  ‘Ότι «επιτρέπεται» να έχουμε ατύχημα μόνο τις 4ώρες «νόμιμες» που είναι ο γιατρός εργασίας στα κτήρια, τις υπόλοιπες ώρες ας βάλει ο θεός το χέρι του.

  • Απόλυση της συναδέλφου Ε.Γ.

Η εργοδοσία, επανέλαβε το παιδαριώδες επιχείρημα, πως δεν μπορεί να μας πει-ούτε καν η ίδια η συνάδελφος δεν  κάνει να μάθει-καθώς πρόκειται περί επτασφράγιστου μυστικού.

Συνάδελφοι,

Δεν μας αρκούν οι δεσμεύσεις που λάβαμε ότι η εταιρεία θα δώσει απαντήσεις για μια σειρά θέματα που θέσαμε. Για εμάς είναι ξεκάθαρο, ότι δεν έχουμε να περιμένουμε καμία θετική εξέλιξη, εάν δεν διεκδικήσουμε σε κάθε ομάδα, τμήμα, διεύθυνση αυτά που μας αξίζουν, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες τις δικές μας ζωές, τους δικού μας στόχους, που είναι στην απέναντί όχθη από τους στόχους της εταιρείας, και των εργοδοτών γενικότερα.

Η υγεία και η ασφάλεια μας δεν είναι κόστους, ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν οι χώροι δουλειάς νέα Τέμπη , γιατί η προστασία μας είναι για τον εργοδότη κόστος. Δεν ανεχόμαστε να απολύονται συνάδελφοί μας στο όνομα της στοχοθεσίας και των project! Δεν ανεχόμαστε ο μισθός και οι όροι δουλειάς μας να είναι ατομικό παζάρι και να εξαρτάται από το αν έχουν πιαστεί τα νούμερα και οι στόχοι!

Απαιτούμε:

• Ενιαία Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone εδώ και τώρα. Κανένας εργαζόμενος στον όμιλο Vodafone να μην αμείβεται με κάτω από 980€ μεικτά.

• Να καταργηθεί το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων και των εργολαβικών. Όλες οι συμβάσεις να γίνουν Vodafone/360 connect, αορίστου χρόνου, με αναγνώριση προϋπηρεσίας.

• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πραγματική μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο-5μερο-35ωρο.

•Να δοθεί άμεσα, εδώ και τώρα σε όλους τους εργαζόμενους γονείς, επίδομα φύλαξης τέκνων 260€ για κάθε παιδί κάθε μήνα.

•  Να πληρώσει το κόστος μετακίνησης η εργοδοσία, για όλους τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν δικό τους μεταφορικό μέσο για να εργαστούν. Τακτικά δρομολόγια των εταιρικών πούλμαν , για όλες τις βάρδιες σε Κηφισό, Μεταμόρφωση, Φοίνικα. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, για όλους   τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως.

•  Μέτρα υγείας και ασφάλειας στα κτήρια της εταιρείας. Μάσκες, αντισηπτικά, δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι με ευθύνη της εργοδοσίας. Ατομικές θέσεις εργασίας, διαχωριστικοί χώροι, ατομικά ακουστικά και οθόνες. Να υπάρχει γιατρός εργασίας στο χώρο σε ημερήσια βάση. Αναγνώριση και πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου με βάση την κάθε ειδικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *