Συνάδελφοι,

Στις 17.07.2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου μας , με εκπροσώπους της Διοίκησης της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της , στο Χαλάνδρι. Το θέμα αφορούσε την απόσχιση του έργου των οπτικών ινών μέσω της δημιουργίας μιας νέας θυγατρικής εταιρείας.

Η εργοδοσία ανέφερε πως αρχικά θα μεταφερθούν εκεί 15 συνάδελφοι από την  Vodafone, από το κομμάτι της σχεδίασης του δικτύου, με διατήρηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και προϋπηρεσίας, όπως υποχρεούται από τον νόμο, ενώ στόχος είναι η επέκταση και μελλοντικά πιθανά ακόμα και η μεταπώλησή της, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει και ο ίδιος ο CEO της Vodafone Ελλάδας. Στο ερώτημά μας, με τί όρους θα προσληφθούν οι καινούργιοι συνάδελφοι στην εταιρία, δεν δόθηκε απολύτως καμία απάντηση ή εγγύηση.

Το Σωματείο μας έθεσε καθαρά τη θέση του. Η προστασία των δικαιωμάτων και των όρων δουλειάς, όχι μόνο των 15 συναδέλφων μας αλλά όλων των εργαζόμενων της νέας θυγατρικής, απέναντι σε όποιο επιχειρηματικό πλάνο αποφασίσει κάθε φορά η εργοδοσία της Vodafone – είτε σαν απόλυτος, είτε σαν πλειοψηφών μέτοχος – είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Αυτή ήταν και η πρότασή μας στην Διοίκηση της εταιρείας, η οποία μας ζήτησε να πιστέψουμε και να αρκεστούμε στις προφορικές της εγγυήσεις.

Συνάδελφοι,

Δεν είναι η πρώτη φορά που και η Vodafone αλλά και συνολικά οι επιχειρήσεις του κλάδου, προχωρούν σε εξαγορές, συγχωνεύσεις, αποσχίσεις έργων. Όλοι θυμόμαστε την εξαγορά της HOL, της CYTA, τις πρόσφατες αποσχίσεις έργων στον ΟΤΕ και την δημιουργία θυγατρικών. Τα πλάνα και οι σχεδιασμοί τους, αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η Vodafone  και ο κάθε επιχειρηματικός όμιλος επιδιώκει να είναι κερδοφόρος και ανταγωνιστικός, να λαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της αγοράς.

Αυτό που όμως αφορά τους εργαζόμενους, είναι η προστασία των δικαιωμάτων και των όρων εργασίας τους. Στην ατομική διεκδίκηση και το ατομικό παζάρι, εμείς αντιτάσσουμε την συλλογική διεκδίκηση. Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο. Κανένας να μην είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία και τις αποφάσεις της.

Έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης για την Vodafone και τις Θυγατρικές της, ώστε  σε όποια εταιρεία του Ομίλου και αν βρισκόμαστε, να έχουμε κατοχυρωμένα δικαιώματα και εργασιακούς όρους.

Καμία βλαπτική μεταβολή

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Ερχόμαστε σε επαφή με το Σωματείο μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *