Τη λέγαν Παλαιστίνη
Παλαιστίνη τη λένε ακόμα
Μαχμούντ Νταρουίς 15/10/2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το σωματείο μας καταδικάζει απερίφραστα τη σφαγή και τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ. Μίας κατοχής που έχει οδηγήσει σε μια απερίγραπτη ανθρώπινη καταστροφή, με ένα λαό διωγμένο από τη γη του, τρομοκρατημένο, δολοφονημένο αναίτια.

Τα πρόσφατα γεγονότα είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης του Ισραήλ που διατείνεται ότι “θα αλλάξει το χάρτη”. Σκοπός τους είναι να τελειώσουν το έργο που ξεκίνησε με τους πολέμους του 1948, του 1967 και του 1973. Να σβήσουν από το χάρτη τη Γάζα των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, του 45% ανεργίας, της πλήρης εξάρτησης από το Ισραήλ όσον αφορά τις υποδομές αλλά και τον ανεφοδιασμό με βασικά αγαθά. Είναι αυτή η πολιτική των κυβερνήσεων του Ισραήλ που εν τέλει γυρνά ενάντια και στον ίδιο το λαό του, ο οποίος πληρώνει τις συνέπειες.

Από το 1948, που χαράχτηκαν με αίμα σύνορα σε ένα χάρτη, έως και σήμερα, οι ιμπεριαλιστές εξοπλίζουν και στηρίζουν με κάθε μέσο το κράτος του Ισραήλ. Όλα αυτά τα χρόνια το ζητούμενό τους δεν ήταν η αρμονική συνύπαρξη των λαών της περιοχής, αλλά η μετατροπή της σε σκακιέρα ενταγμένη στο γενικότερο γεωπολιτικό τους παιχνίδι.

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2,4 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Αυτοί που καταδικάζουν την εργατική τάξη των χωρών τους σε ζωή χωρίς αξιοπρέπεια και δουλειά χωρίς δικαιώματα, είναι οι ίδιοι που για τους ίδιους λόγους οδηγούν την εργατική τάξη άλλων χωρών στην καταστροφή, την προσφυγιά και το θάνατο.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 18/10 στις 19:00 στο Σύνταγμα. Απαιτούμε:

  • · Να αποσυρθεί η ελληνική φρεγάτα “Ψαρά” από την περιοχή.
  • · Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • · Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.  
  • · Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *