Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η Σωματειακή Επιτροπή Χαλανδρίου χαιρετίζει τις δεκάδες απεργών που συμμετείχαν στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Xαιρετίζουμε αυτές και αυτούς που έκαναν για πρώτη φορά αυτό το σημαντικό βήμα αλλά και αυτούς που σκέφτηκαν να απεργήσουν και δεν έκαναν αυτή τη φορά το βήμα.

Η αυξημένη συμμετοχή μας αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον, είναι βήμα για την περαιτέρω ισχυροποίηση του σωματείου μας.

Η απεργία ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε. Εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για τη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, της ακρίβειας που εξανεμίζει το μισθό μας στα μέσα του μήνα.

Το σύνθημα «τα κέρδη τους – οι ζωές μας» παραμένει επίκαιρο για όλα τα παραπάνω και το διαπιστώνουμε και μέσα στα κτήριά μας, με όλες τις ελλείψεις μεταξύ άλλων και στον τομέα Υγείας και Ασφάλειας που η εργοδοσία της Vodafone αντιμετωπίζει τη προστασία της υγείας των εργαζομένων ως κόστος. Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τη ζωή μας!

Η διοίκηση της Vodafone διαχρονικά αναπτύσσει μια πολυπλόκαμη προσπάθεια προσπαθώντας να μας πείσει ότι εάν η εταιρία πάει καλά, θα βγουν και οι εργαζόμενοι κερδισμένοι, άρα πρέπει να βάλουμε πλάτη, να κάνουμε υπομονή, να μην αντιδράμε, να νιώθουμε ότι είμαστε συνεργάτες. Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους είναι διαφορετική. Το κυνήγι για το κλείσιμο του project και του sprint, τα deployments και τις εργασίες συντήρησης εκτός ωραρίου, το laptop που για αρκετούς παραμένει ανοιχτό μετά το υποτιθέμενο σχόλασμα ή ανοίγει Σαββατοκύριακα. Την ευθυγράμμιση των στόχων μας με αυτών της εταιρείας, και μέσα από την πρόσφατη αξιολόγηση – που συν τοις άλλους μας ζήτησε να αξιολογήσουμε συνάδελφος τον συνάδελφο, θέλοντας έτσι να καλλιεργήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ μας.

Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα και της απεργιακή κλιμάκωσης! Μπροστά σε όλα αυτά απαντάμε με αντεπίθεση!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Για αυξήσεις στους μισθούς και για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Συμμετέχουμε στην ανοιχτή σύσκεψη της Σωματειακής Επιτροπής Χαλανδρίου του σωματείου μας την Πέμπτη 21/03, ώρα 18:30, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48 & Μάρνη, 3ος όροφος).

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για Συλλογική Σύμβαση εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο Vodafone.

Για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *