Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μέχρι τη νίκη!

Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε η απαράδεκτη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο “πατώντας” στις επικίνδυνες εγκληματικές διατάξεις της τροπολογίας που ψήφισε η κυβέρνηση στις 20/6/24, απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις.
Η απόφαση της δικαιοσύνης τάσσεται με την πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και ζητούσαν να παραμείνουν στις δουλειές τους. Όμως η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων όπως και κάθε απόφαση δικαστηρίου σε βάρος των εργαζόμενων βγήκε γρήγορα και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι απολυμένοι.
Η απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων, απελευθέρωσε τη νομική κάλυψη των εργαζομένων που υπερασπίζονται την ασφάλεια αποφυγής βιομηχανικού ατυχήματος και την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Η στάση της κυβέρνησης είναι εγκληματική. Για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα, απολύει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ενεργοποιεί το κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος.
Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, συνεχίζεται. Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω από τη δουλειά τους, τα σπίτια τους, τον τόπο τους, τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους.
Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας, ο οργανωμένος αγώνας, η αλληλεγγύη μας.
Δίνουμε το χέρι μας στους συναδέλφους και καλούμε σε στήριξη του αγωνιστικού καλέσματος που απευθύνουν σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, και αλλά σωματεία προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι την μεταβίβαση της στον νέο ιδιοκτήτη.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ο λαός της περιοχής με ψηλά το κεφάλι, με ενότητα και συσπείρωση, ετοιμάζονται να δώσουν έναν ακόμα πολύ σημαντικό αγώνα, σαν κι αυτούς που τους κράτησαν όρθιους και στις δουλειές τους 4,5 χρόνια τώρα. Θα διαφυλάξουν και θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη συσπείρωση και την ετοιμότητά τους.
Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ χρειάζονται την στήριξή μας με την παρουσία μας.
Όλοι στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (μετρό Κατεχάκη), στις 12 το μεσημέρι ανταποκρινόμενοι στη κάθοδο στην Αθήνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους!
Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 10:30 π.μ. καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε στη πύλη του εργοστασίου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, μπροστά στη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί σε όλη την περιοχή!
—>Τα λεωφορεία για τη συγκέντρωση από την Αθήνα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Ιούλη στις 8 το πρωί από την πλατεία Μεταξουργείου και θα επιστρέψουν το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *