Σωματείο Εργαζομένων στην
Vodafone-360Connect και λοιπές θυγατρικές
Αρ. Διάτ.: 368/2018
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Από την «οικογένεια» της Vodafone απολύθηκε χτες συνάδελφος από το τμήμα εξυπηρέτησης σταθερής στο Φάληρο. Το πρόσχημα για άλλη μια φορά ήταν η χαμηλή παραγωγικότητα και η μη επίτευξη των άπιαστων στόχων που ορίζονται από την εργοδοσία για να μετρήσουν την δουλειά μας.
Όταν σε όλη την εταιρεία η εντατικοποίηση όλο και αυξάνεται, όταν η πίεση για τους στόχους, τα στατιστικά, είναι στα ύψη, όταν ζητάνε συνέχεια υπερωρίες, μια με το καρότο και μια με το μαστίγιο, όταν συνάδελφοι οδηγούνται σε παραιτήσεις καθώς η κατάσταση στο κέντρο έχει γίνει αφόρητη, η εργοδοσία επιλέγει παραμονές Χριστουγέννων να απολύσει έναν παλιό και έμπειρο εργαζόμενο, σε συνέχεια των επιπλήξεων και της απόλυσης που πραγματοποιήθηκε σε μάνα μονογονεϊκής οικογένειας στο τμήμα των προσωπικών συμβούλων αλλά και της επίθεσης και των απολύσεων που δέχονται οι συνάδελφοι του τεχνικού.
Όλα αυτά για να έχουμε ξεκάθαρο πως όσα δώρα και να μας κάνουν, όσα δέντρα και να στολίσουν, όσα events και να οργανώσουν, μπροστά στα κέρδη τους και στην ανάπτυξή τους, το «ανθρώπινο» και «οικογενειακό» κλίμα σταματάνε εκεί που ξεκινάει το συμφέρον τους.
Συνάδελφοι δεν υπάρχει «δίκαιη» και «άδικη» απόλυση. Όλοι μας παράγουμε έργο και δουλεύουμε για να αυξήσει τα κέρδη της η Vodafone ανεξάρτητα από το τμήμα στο οποίο ανήκουμε. Ο κάθε συνάδελφος από την στιγμή που κάθεται στον υπολογιστή του μέχρι την στιγμή που αποχωρεί, αβγατίζει τα κέρδη της εργοδοσίας, κέρδη από τα οποία δεν καρπώνεται παρά το ελάχιστο.
Δεν είναι αυτή η ζωή που μας αξίζει συνάδελφοι, δεν είναι αυτή η ζωή για την οποία οφείλουμε να παλέψουμε!!! Οργανώνουμε την πάλη μας, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, μαζικά διεκδικούμε όλα όσα εμείς παράγουμε και όσα μας ανήκουν.
Με όπλο μας την οργάνωση στο σωματείο μας, καλούμε τον κάθε εργαζόμενο να μπει σαν ασπίδα μπροστά από τους συναδέλφους που απολύθηκαν. Είμαστε σε επαγρύπνηση. Γυρνάμε την πλάτη στις δυνάμεις εκείνες που αντί να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων κωλυσιεργούν και τρέχουν καταϊδρωμένοι πίσω από τις εξελίξεις.
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·         Να πάρουν πίσω τις απολύσεις. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας και στις συνθήκες εργασίας.
·         Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone προς τα πάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *