Σωματείο Εργαζομένων στην
Vodafone – 360Connect και λοιπές θυγατρικές
                                                                  Αριθμός  Διαταγής Πρωτοδικείου : 368/2018                                Αθήνα, 14/12/2018
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται η τρομοκρατία από τη μεριά της εργοδοσίας με τη μορφή επιπλήξεων μέσω mail για τους χρόνους και τα στατιστικά μας. Χρόνοι και στατιστικά που δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά μας. Έτσι σε μια περίοδο που το τμήμα βουλιάζει, αποτέλεσμα των αλόγιστων πωλήσεων VDSL για να αυγατίσουν τα κέρδη τους, σε μια περίοδο που ο συνδρομητής περιμένει 2 ώρες για να μιλήσει με κάποιον, έχουν το θράσος για ακόμα μια φορά να ρίχνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους. Η ανάπτυξή τους περνάει μέσα από τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς μας.
Δεν θα μας φοβίσουν!
Σαν να μην έφτανε η πίεση για τα παραπάνω κέρδη τους έφτασαν στο σημείο να στείλουν με δικαστικό επιμελητή σε συνάδελφο μήνυμα με απειλή απόλυσης αν δε φτιάξει τους χρόνους του!
Συνάδελφοι εμείς είμαστε σωστοί και τυπικοί στην εργασία μας. Οι στόχοι που μας βάζουν και που συνεχώς αυξάνονται, είναι ένα εργαλείο της εργοδοσίας. Από τη μία στηριζόμενοι στους μισθούς πείνας που δίνουν, θέλουν να μας έχουν να δουλεύουμε σα ρομπότ, αφού για να τα βγάλει πέρα ο εργαζόμενος είναι αναγκασμένος να κυνηγάει και τα bonus. Από την άλλη χρησιμοποιούν το εργαλείο αυτό για να αυξάνουν τη τρομοκρατία, να μας έχουν να δουλεύουμε με το μαστίγιο, και στο τέλος για να δικαιολογούν απολύσεις.
Κανένας μόνος απέναντι στη τρομοκρατία της εργοδοσίας. Κανένας να μη πάει μόνος του να αντιμετωπίσει τις συστάσεις της εργοδοσίας.
Μετά από καταγγελία του Σωματείου Vodafone, 360, κ.λ.θ. στην Επιθεώρηση Εργασίας και αφού έγινε διαδικασία εργατικής διαφοράς – οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν τις παράλογες οδηγίες των προϊσταμένων του TSR και να συμμορφωθούν στα  αυτονόητα:
·    Το ωράριο ξεκινάει όταν βρισκόμαστε στην θέση εργασίας του τμήματος μας και όχι στο Login.
·     Το short break δεν αφαιρείται από τον συνολικό χρόνο διαλείμματος, δεν χρειάζεται έγκριση team leader
·       Το προγραμματισμένο  διάλειμμα δεν χάνεται  σε καμία περίπτωση.
Δεν θα επιτρέψουμε καμία συμπεριφορά που θίγει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη! Στην Αθήνα, στις 18:30 μ.μ. στην Ομόνοια! Να διαδηλώσουμε την μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, των ματωμένων περικοπών στα δικαιώματά μας για τα κέρδη των λίγων.